Obituari

Un assessor d’empreses esportista i amb empenta

Brian Patrick O’Hare

El directiu, nascut al Canadà, criat als EUA i d’origen irlandès, establert a Barcelona, va fundar i era soci de Clairfield, a més d’un apassionat de l’hoquei sobre gel. Va morir als 59 anys.

Un assessor d’empreses esportista i amb empenta
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Brian Patrick O’Hare, mort als 59 anys com a conseqüència d’un vessament cerebral, expert assessor d’empreses i fundador i soci de Clairfield, era una persona "positiva, amb un gran sentit de l’humor, optimista, amb empenta, capacitat de lideratge, vitalitat, a més d’esportista", expliquen els que el coneixien bé. En tot això coincideixen els que el van tractar.

Aquest directiu, nascut a Toronto (Canadà), de pares irlandesos, es va criar als EUA i el 1995, després de desembarcar a principis dels 90 a la capital catalana per cursar un màster a l’IESE, es va casar amb la periodista Marta Cervera, especialista en cultura i espectacles d’EL PERIÓDICO, amb qui va tenir quatre fills –Fiona, Liam, Bridget i Kiera–, als quals va contagiar la seva passió per l’hoquei sobre gel. O’Hare, que alguns qualifiquen com a "molt irlandès", havia viscut a Barcelona més anys que en cap altre lloc.

El directiu era soci fundador de Clairfield a Espanya i Clairfield International i va acumular una vasta experiència al llarg de més de 25 anys assessorant empreses familiars, companyies cotitzades i inversors de capital de risc. Durant aquests anys va intervenir en més de 100 transaccions en els sectors farmacèutic, manufacturer, immobiliari, sanitari, serveis empresarials, béns de consum, institucions financeres, transport i energies renovables, entre altres sectors.

Notícies relacionades

També era membre de la junta directiva de Seahill Property LLC i BCT Capital, Ltd i ho va ser de l’empresa paperera Alier del 2010 al 2014. O’Hare, amb una gran activitat no només empresarial sinó en activitats sense ànim de lucre, va ser president de l’American Society of Barcelona del 1995 al 1999, tresorer i primer vicepresident de la Cambra de Comerç Americana a Espanya durant més de 20 anys (Am-Cham Spain), on va exercir un paper clau en la reactivació d’aquesta organització.

De fet, des de l’entitat s’ha lamentat la seva pèrdua, en nom tant del president, Jaime Malet, com dels membres de la junta directiva i la totalitat dels seus socis. També era membre de l’Institut de Capital Risc a Espanya i del Círculo Ecuestre de Barcelona, alhora que entrenador assistent del programa d’hoquei sobre gel juvenil del FC Barcelona.