Díaz demana negar les ajudes a les comunitats que no regulin els lloguers

Díaz demana negar les ajudes a les comunitats que no regulin els lloguers
1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Yolanda Díaz presenta les seves prioritats per començar a negociar els Pressupostos Generals de l’Estat del 2025 amb el PSOE, al qual reclama negar les ajudes públiques per a habitatge a les comunitats autònomes que no apliquin la regulació del lloguer de la llei d’habitatge. La vicepresidenta segona i líder de la coalició Sumar també posa l’accent en les herències d’a partir d’un milió d’euros, a les quals demana gravar amb un nou impost.

En un acte avançat per EL PERIÓDICO DE ESPAÑA al qual van acudir els cinc ministres de l’ala minoritària de la coalició, Díaz va posar sobre la taula les mesures que reclamaran a Pedro Sánchez en la negociació que comença en els pròxims dies en la coalició de Govern, per dissenyar el projecte pressupostari que anirà al Congrés dels Diputats.

Notícies relacionades

Sumar centra el seu pla pressupostari en dos objectius: l’accés a l’habitatge i la reforma fiscal per augmentar el nivell d’ingressos. En aquest sentit, la mateixa Díaz va apostar per "fer complir la llei d’habitatge" davant la "rebel·lió del PP", que a les comunitats on governa ha evitat aplicar aquesta norma i ha renunciat a aplicar els preus del lloguer. En aquest sentit, la vicepresidenta segona va instar a "condicionar" la concessió de "totes les ajudes públiques" en matèria d’habitatge a la regulació de preus del lloguer. "Si no compleixen, es veuran prescindits de les ajudes", va explicar.

Díaz també va destacar la seva proposta per prohibir la compra d’habitatges en zones tensades si no estan destinats a l’ús habitual. "Ho prohibirem amb caràcter temporal, respectant llocs amb dret civil propi o dret foral", va assenyalar la vicepresidenta, que va avançar que una vegada que acabi la negociació entre Sumar i el PSOE treballaran per aconseguir les majories parlamentàries que donin llum verda als pressupostos. Una majoria que està assegurada.

Temes:

Sumar PSOE