El president del BBVA reitera el sentit "estratègic" de l’opa al Sabadell

Torres Vila emmarca l’operació en la necessitat de "guanyar escala" i insisteix que l’entitat no té intenció de millorar la seva oferta

El president del BBVA reitera el sentit "estratègic" de l’opa al Sabadell
3
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del BBVA, Carlos Torres Vila, va reiterar ahir el "sentit estratègic" de l’oferta (opa) pel Banc Sabadell, llançada per la seva entitat el maig passat. Durant la seva intervenció a Matins ESADE a Barcelona, en una jornada dedicada a obtenir suports a l’operació per apoderar-se del Sabadell, que el va portar a la tarda a participar en un fòrum a Terrassa organitzat per la patronal vallesana Cecot, va emmarcar aquest projecte en un moment de resultats del banc, amb una alça del benefici del 29% en la primera part de l’any i un fort impuls del negoci a Mèxic, i va destacar el seu lideratge entre les grans entitats europees. Torres, responent preguntes de l’auditori, va insistir que "en absolut" tenen intenció de millorar la seva oferta.

Torres va explicar ahir que un dels motius que els va portar a portar a terme l’operació, qualificada com a "hostil" pel consell de l’entitat d’origen vallesà, va ser "guanyar escala" i en el context que es requereixen "entitats més grans per competir amb èxit". I va remarcar la importància de les pimes en el negoci del Sabadell, un segment pel qual el BBVA ha estat apostant des de fa temps també, va afirmar. Al seu torn, va justificar la unió en la importància dels estalvis de costos entre dos bancs que són "molt complementaris". I es va mostrar confiat que els accionistes del Sabadell es decantin per donar suport a l’operació.

Va assegurar que Catalunya és el territori que més contribueix al seu negoci a Espanya i un de cada quatre nous clients pimes que escullen l’entitat són d’aquesta comunitat. En aquest sentit, la integració amb el Banc Sabadell reforça el compromís del BBVA amb Catalunya i les pimes: "Volem continuar creixent amb Catalunya i l’operació amb el Banc Sabadell és un reflex d’això". Alhora, va descartar que la concentració en el sector bancari posterior a la fusió, en cas que prosperi, "tingui problemes de competència, ja que portarà a la creació d’una entitat de mida més petita que altres fusions anteriors".

El calendari de les operacions es desenvolupa sobre el que s’havia previst, va explicar. Torres va recordar l’"aclaparador" suport dels seus accionistes a l’operació a l’aprovar l’ampliació de capital necessària per portar a terme l’opa, així com l’aval del Banc d’Espanya o el Banc Central Europeu (BCE).

Queden pendents l’autorització de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), l’aprovació de l’opa per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i la decisió de cada accionista del Sabadell, que són els propietaris de l’entitat. Torres Vila va insistir que la seva oferta és "enormement atractiva". El president del BBVA, que va ser presentat per Francesc Xavier Mena, professor d’ESADE, va especificar que és en el context actual en el qual es mou la seva entitat en què cal emmarcar l’operació amb el Sabadell.

Debat a Madrid

Notícies relacionades

Aquesta intervenció es va produir l’endemà que el conseller delegat del Sabadell, César González Bueno, i el responsable de la filial espanyola del BBVA, Peio Belausteguigoitia, discrepessin en públic a Madrid en un debat de guant blanc. El primer, per acusar l’entitat d’origen basc de plantejar la seva oferta, que va considerar que ha "descarrilat" i de la qual va dir que compta amb poca transparència; i el segon, per reclamar que es deixi la decisió als accionistes.

També va recordar l’informe Draghi sobre la necessitat de guanyar dimensió, que és una cosa que, segons el seu parer, és important per a la banca.