Sánchez firma l’acord social sobre la reforma de les pensions

Malgrat el consens de patronal i sindicats, encara no compta amb suports parlamentaris

Sánchez firma l’acord social sobre la reforma de les pensions
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del Govern, Pedro Sánchez, va rubricar ahir als jardins de la Moncloa l’acord per a una nova reforma de les pensions pactat amb patronal i sindicats. La firma va escenificar el consens tancat el 31 de juliol per l’equip negociador de la ministra Elma Saiz, la reforma de la qual ara ha d’enfilar el camí parlamentari, en el qual no té per ara els suports necessaris assegurats per prosperar.

Aquesta última reforma pretén ampliar i flexibilitzar les fórmules per compatibilitzar la feina amb el cobrament d’una prestació per jubilació, així com canviar les condicions per a l’accés a la jubilació parcial, avançant-la en el cas de les persones amb més anys cotitzats i assegurant uns relleus amb contractes indefinits, entre d’altres.

Notícies relacionades

La reforma, que suposa millores per als treballadors que vulguin ampliar les seves carreres professionals sense per això restringir l’accés a la jubilació d’aquells que no vulguin fer-ho, incorpora alguns elements polèmics a ulls d’alguns dels partits polítics del bloc de la investidura. Ara mateix i a l’espera de les negociacions entre l’Executiu i els diferents grups, això dificulta l’èxit parlamentari de la reforma. Aquesta serà tramitada com a projecte de llei i durant el seu curs parlamentari podrà estar subjecta a modificacions.

Mesures incloses en el pacte com més protagonisme de les mútues col·laboradores de la Seguretat Social en el tractament de baixes mèdiques d’origen traumatològic incomoden partits com ERC, EH Bildu o BNG, com van expressar en l’última sessió parlamentària de la Comissió del Pacte de Toledo.