Alimentació a Catalunya

Els restaurants hauran d’informar aquest any del menjar que malgasten

La mesura del Govern afectarà locals amb més de 2 milions d’ingressos anuals

Comensales en el primer GastrRecup, un menú con alimentos de reaprovechamiento, en el restaurante Normal de Girona.

Comensales en el primer GastrRecup, un menú con alimentos de reaprovechamiento, en el restaurante Normal de Girona. / DARPA

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

El reglament que obligarà els grans restaurants catalans a comptar amb un pla específic per evitar el malbaratament alimentari s’aprovarà "abans de finals d’aquest any", segons va anunciar ahir el director general d’Indústries Alimentàries de la Generalitat, Joan Gòdia, en la presentació de la campanya que porta el nom d’Aprofitem els aliments.

El desenvolupament del pla, previst en la llei contra el malbaratament de productes que Catalunya va aprovar el 2020, ha sigut més lent del previst, va dir Gòdia, "ja que prèviament s’ha hagut de dur a terme una intensa campanya de sensibilització en el sector".

Notícies relacionades

El reglament preveu que els restaurants informin cada any sobre quants aliments es malgasten a les seves cuines i comptabilitzin quants aliments destinen a la distribució gratuïta i a l’alimentació animal. Aquestes mesures seran d’obligat compliment per als establiments que tenen més de 10 empleats i un volum de negoci anual superior als 2 milions d’euros. Els que no les apliquin es poden exposar a sancions administratives.

"Cada any es malgasten a la Unió Europea una mitjana de 127 quilos per persona. A Catalunya no hi ha dades, però sabem, per l’Agència Catalana de Residus, que de les llars surt una mitjana de 35 quilos de menjar malgastat per habitant... Tot i que segurament en són més", va advertir Gòdia.