Empreses

Sàmper promet agilitzar els tràmits per als emprenedors

Sàmper  promet agilitzar els tràmits per als emprenedors

Alberto Paredes / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper, va presentar ahir al Parlament el seu pla per "empènyer i recuperar el lideratge empresarial de Catalunya", amb un punt que serà "extremadament clau": la desburocratització.

El titular del departament creu que part de la solució passa per agilitzar i simplificar tràmits, per perfeccionar la coordinació amb els ajuntaments perquè els models de finestreta única funcionin millor i per "començar a parlar" del silenci administratiu positiu. És a dir, que l’absència de resposta de l’administració davant un tràmit sigui entesa com un sí.

Notícies relacionades

D’altra banda, Sàmper va avançar un pla per reestructurar els polígons industrials de Catalunya, a fi de renovar-los i ampliar-ne les magnituds. L’objectiu és poder acollir empreses més grans, atraure noves inversions estrangeres i un altre tipus d’activitats.

També va plantejar que els promotors que posin a disposició els seus terrenys per a ús industrial es vegin eximits del pagament de subministraments, com la llum, l’aigua i la fibra, per a així incentivar l’arrendament per a usos fabrils.

Temes:

Empreses