Accionistes minoritaris del Sabadell constitueixen una societat

Jordi Casas, advocat i president de la Fundació per a la Indústria, lidera l’associació contrària a l’adquisició del banc

Accionistes minoritaris del Sabadell constitueixen una societat

David Zorrakino - Europa Press - Archivo

1
Es llegeix en minuts

Un grup d’accionistes minoritaris del Banc Sabadell ha fet un pas significatiu al constituir una nova associació que té com a objectiu principal defensar els seus interessos davant la possible oferta pública d’adquisició (OPA) llançada pel BBVA. Sota el nom d’Associació d’Accionistes Minoritaris del Banc Sabadell, aquesta entitat sense ànim de lucre busca salvaguardar els drets dels petits accionistes en un context marcat per la «incertesa i els riscos associats a la possible adquisició del banc per part del BBVA».

Aquesta associació està liderada per Jordi Casas, advocat i president de la Fundació per a la Indústria, acompanyat per un grup d’influents personalitats del món empresarial i acadèmic i amb vinculacions històriques amb el banc, com Juan Corominas, president del Consell Social de la Universitat de Barcelona, i Joaquim Badia, economista. L’equip directiu el completen empresaris i acadèmics de renom, com Juan Bril, Santiago Sauquet i Joan Llonch, tots ells compromesos amb la defensa dels interessos dels petits accionistes del Sabadell.

El principal motiu que hi ha darrere de la creació de l’associació és l’opa hostil plantejada pel BBVA. Segons Jordi Casas, qui fos exdiputat d’Unió Democràtica, aquesta operació «suposa una amenaça directa als interessos dels accionistes del Banc Sabadell, ja que implicaria una pèrdua significativa de valor per a ells». Casas també afegeix que la història i el paper del Sabadell en el teixit empresarial, social i cultural de Catalunya exigeixen que es prengui una postura ben ferma en contra d’aquesta operació.

Notícies relacionades

Per al president de l’associació, la independència del Banc Sabadell és clau per mantenir la seva capacitat de generar valor, tant per als seus accionistes com per als seus clients. «Sabadell té un projecte de present i de futur molt més atractiu per als inversors que el de convertir-se en una part petita del BBVA», assenyala Casas, qui també destaca l’impacte negatiu que l’operació podria tenir sobre l’economia catalana i les famílies i empreses que depenen de l’entitat.

L’Associació d’Accionistes Minoritaris del Banc Sabadell té com a missió principal la defensa dels interessos dels seus socis a tot el territori espanyol. Els seus esforços estan centrats a evitar que el banc perdi la seva independència en mans d’un competidor més fort i a promoure una política de dividends estables i creixents.