Agressió informàtica

Un ciberatac contra Repsol exposa dades de milers de clients

Els ‘hackers’ van accedir a informació no financera d’abonats de llum i gas a Espanya

Un ciberatac contra Repsol exposa dades de milers de clients
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un ciberatac contra Repsol ha exposat dades personals dels seus clients d’electricitat i gas a Espanya, segons va informar l’empresa ahir en un correu electrònic que va enviar a les persones afectades.

El grup multienergètic va detectar el 10 de setembre un accés parcial a dades de clients d’electricitat i de gas al país com a conseqüència d’un incident previ que havia patit un dels seus proveïdors.

La companyia va implementar immediatament mesures per reparar l’incident i protegir els clients, i va reportar la situació a les autoritats competents.

La informació compromesa no inclou dades sensibles, financeres (com comptes bancaris i targetes de crèdit), contrasenyes ni dades de consum elèctric. Les dades afectades són nom i cognoms dels clients, DNI, adreça postal, dades de contacte i CUPS.

La companyia s’afegeix així a la llarga llista de grans empreses espanyoles que han patit ciberatacs aquest any, com Orange, Iberdrola, Banco Santander, Endesa, Telefónica, la filial espanyola de l’energètica francesa TotalEnergies, Amper, la tèxtil Tendam (Cortefiel) i la proveïdora de serveis tecnològics Ayesa, entre d’altres. La finalitat dels hackers és accedir a les dades de les bases de clients de les empreses o aconseguir diferents tipus d’informació.

Notícies relacionades

Alguns organismes, com les Forces Armades, i institucions educatives, com la Universitat Complutense, han sigut també objecte d’aquest tipus d’atacs.

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) és l’organisme que treballa per consolidar la confiança digital, augmentar la ciberseguretat i la resiliència i contribuir al desenvolupament del mercat digital per impulsar l’ús segur del ciberespai a Espanya.

Temes:

Repsol DNI