El Consell de Ministres elevarà el creixement al 2,7% aquest any

El Consell de Ministres elevarà el creixement al 2,7% aquest any

Jesús Hellín - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El ministre d’Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, va anunciar ahir que el Consell de Ministres d’avui aprovarà una nova actualització de les previsions macroeconòmiques per als pròxims tres anys. Per al 2024, el ministre va avançar que la previsió de creixement es revisarà tres dècimes a l’alça, des del 2,4% fins al 2,7%.

Cuerpo, en declaracions a Telecinco, va destacar que en els últims mesos s’ha produït "un ajust a l’alça continu" de les previsions per a l’economia espanyola "per part d’absolutament tots els analistes domèstics i internacionals".

"Nosaltres anirem en línia del que estan fent els experts i actualitzarem efectivament a l’alça les nostres previsions per als pròxims tres anys i ho farem demà", va afirmar el titular d’Economia. El Consell de Ministres preveu aprovar el nou quadre macroeconòmic avui, en ple procés d’elaboració del projecte de Pressupostos de l’Estat per al 2025 i del Pla fiscal estructural a mitjà termini 2025-2028, que el Govern preveu presentar a la Comissió Europea abans del 15 d’octubre.

Correccions a l’alça

Notícies relacionades

En el seu Informe de situació de l’economia espanyola 2024, presentat en el Consell de Ministres del 16 de juliol, el Ministeri d’Economia ja va corregir a l’alça les seves previsions, fins a situar-les en el 2,4% per al 2024 i el 2,2%, el 2% i el 2% per a cada un dels tres anys següents, fins al 2027.

Des d’aleshores, s’han succeït alguns esdeveniments estadístics rellevants. A finals de juliol, l’Institut Nacional d’Estadística (INE) va xifrar en el 0,8% l’augment del creixement del segon trimestre de l’any (una taxa que va sorprendre a l’alça bona part dels analistes). A més, les noves dades de l’INE corregeixen el patró de creixement, amb un impuls de la despesa pública i de les exportacions una mica més fort del que s’havia estimat per al 2023 i amb una caiguda més pronunciada de la formació bruta de capital (inversió).

Temes:

Govern Telecinco