L’agost anota un rècord de nits d’hotel tot i l’alça de preus del 6,4%

L’agost anota un rècord de nits d’hotel  tot i l’alça de preus del 6,4%

ASHOTEL - Archivo

1
Es llegeix en minuts

Habitacions ocupades malgrat els preus alts. Aquest és el resum del mes d’agost per al turisme a Espanya, segons les dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta estadística mostra que les pernoctacions en establiments hotelers van augmentar un 2,6% l’agost respecte al mateix mes del 2023, i van superar els 47,8 milions, la xifra més alta en la sèrie històrica, que fins ara ostentava el 2019, amb al voltant de 800.000 nits menys, i això que els preus dels hotels van pujar un 6,4% en taxa anual.

Aquest rècord en el nombre de pernoctacions es tradueix en una ocupació total del 76% de les places ofertes l’agost, un augment anual de l’1,9%, i és Balears la comunitat que va presentar el grau d’ocupació més gran (89,9%). Quant a zona turística, Eivissa-Formentera lidera el rànquing, amb el 90,6%, mentre que el municipi de Santa Susanna (Maresme), va vorejar el ple total, amb una ocupació del 99,4%. El grau d’ocupació per places en cap de setmana va baixar un 0,7% i es va situar en el 76,7%.

Notícies relacionades

Es compleixen, així, els millors auguris anticipats pel sector a l’inici de la temporada estival, tot i que amb un canvi notable: els viatgers residents a Espanya redueixen les seves estades, mentre que els no residents les disparen. En concret, els viatgers nacionals van retrocedir un 1,3% les seves estades a l’agost, i els estrangers van créixer un 4,9%. Andalusia, Catalunya i el País Valencià van ser les destinacions principals dels viatgers residents, amb el 23,1%, el 14,4% i el 12,29% del total de les pernoctacions, respectivament. Les principals destinacions dels no residents van ser les Balears, Catalunya i les Canàries, amb el 34,1%, el 21,0% i el 18,1% del total, respectivament.

La facturació mitjana dels hotels per cada habitació ocupada (ADR) va ser de 146,9 euros a l’agost, cosa que va suposar un augment del 7,3% respecte al mateix mes del 2023.