Europastry sortirà a borsa el 10 d’octubre valorada en uns 1.500 milions

El gegant de les masses per a fleques preveu ingressar 210 milions amb el seu debut

Europastry sortirà a borsa el 10 d’octubre valorada en uns 1.500 milions
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Quatre mesos després del previst, però Europastry sortirà a borsa el 2024. L’empresa familiar catalana elaboradora de productes de fleca congelats ha traslladat oficialment a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la seva intenció d’executar el salt el 10 d’octubre, d’aquí dues setmanes. Aquest organisme ja ha aprovat i publicat el seu fullet, així que tot apunta que al tercer cop no falla i que la companyia acabarà l’any com a empresa cotitzada l’oferta de la qual va dirigida a inversors institucionals.

De moment, el pla és que la seva acció comenci valent entre 15 i 18 euros, cosa que equivaldria a embutxacar-se entre 177 i 250 milions d’euros (ells ho concreten en 210 milions d’euros), tenint en compte que la intenció és posar a circular d’11,2 a 13,2 milions d’accions. Això també situa el valor global d’Europastry entorn dels 1.500 milions d’euros.

En qualsevol cas, aquesta sèrie de xifres encara estan dins del terreny de les conjectures, ja que la companyia pretén obrir un procés de book-building (un sistema amb què se sondeja la gana dels inversors) que acabarà de determinar l’estratègia que segueix Europastry. El que sí que tenen clar ja és que l’oferta es dirigeix només a inversors institucionals. El seu referent més pròxim és Puig, un altre gegant familiar català que s’ha estrenat aquest any als parquets. En el seu cas, va debutar amb les accions a un preu de 24,5 euros i ara aquestes es venen per uns 20 euros.

Sortida d’Exponent

D’acord amb un comunicat emès per la mateixa Europastry, aquest salt a borsa també implica la sortida d’un dels seus accionistes actuals (Exponent, un fons propietat de MCH Private Equity, que posseeix ara mateix el 20% del capital de l’empresa catalana) i que la família Gallés i l’empresa Indinura (controlada pel conseller delegat d’Europastry) venguin part de la seva porció de la companyia.

Notícies relacionades

Al final, el resultat és que la família fundadora d’aquest tità de les masses congelades per al sector de la fleca passa a tenir una mica més del 60% de l’empresa (actualment en té més del 75%). I el que han lligat ja és que CriteriaCaixa –el braç inversor de La Caixa– pugi al vaixell i es quedi amb fins a un 5% de la companyia. "L’operació s’emmarca en la política d’inversió de CriteriaCaixa, que selecciona empreses líders en sectors altament actius, amb capacitat de creixement i generació de valor", justifica aquesta entitat en un comunicat emès ahir. "Aquesta inversió permetrà al hòlding guanyar exposició en el sector de l’alimentació", afegeix.

El mateix Jordi Gallés, president executiu del grup, va assegurar al juny que aquesta decisió responia a una nova etapa de creixement i que veien la borsa com "la manera natural de finançar i accelerar l’estratègia de creixement i impulsar la posició de lideratge" en el seu segment. Ara, la companyia addueix les mateixes raons. El seu propòsit és que els 210 milions d’euros que esperen ingressar amb el seu salt al parquet serveixin per "aprofitar oportunitats de creixement inorgànic" i per "reduir l’endeutament a curt termini".

Temes:

Borsa