Lang Laser porta al Bages la meitat de la seva producció gràcies a l’ICF

Lang Laser porta al Bages la meitat de la seva producció gràcies a l’ICF
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un préstec de de l’Institut Català de Finances (ICF) ha permès a la firma alemanya Lang Laser finançar el trasllat de la meitat de la seva producció del seu país d’origen a Catalunya. El suport de l’entitat dependent de la Generalitat ha facilitat el desembarcament d’aquesta firma de tecnologia làser a Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages. És la primera planta industrial d’aquesta companyia fora d’Alemanya i permetrà la creació de 15 llocs de treball directes fins al 2026, segons destaca l’ICF.

Notícies relacionades

L’ICF aporta 528.000 euros amb què Lang Laser adequarà i posarà en marxa aquesta planta on traslladarà el 50% del seu procés productiu des d’Alemanya. Amb aquest pas, l’empresa alemanya persegueix oferir als seus clients d’Espanya i Sud-amèrica "millors temps de producció i entrega". Un dels objectius de Lang Laser amb la nova planta, que ha començat a operar aquest mateix mes, és duplicar les seves vendes i la seva capacitat de producció en un període aproximat de tres anys. La decisió de la companyia de traslladar la seva producció al Bages respon a la necessitat com a fabricants de disposar de materials més sostenibles, que requereixen altres processos productius, segons ha explicat. "És un orgull que el nostre finançament serveixi per impulsar la reindustrialització de Catalunya i consolidar la implantació d’una nova empresa al nostre país que, a més, generarà nous llocs de treball. Reactivar la indústria és una de les nostres línies estratègiques", va afirmar la consellera delegada de l’ICF, Vanessa Servera. Aquest és, al seu torn, un dels pilars estratègics del Govern que presideix Salvador Illa.

El préstec de la banca pública de la Generalitat està destinat a finançar Lang Laser Iberia, filial de l’empresa alemanya Lang Laser Systems, una companyia amb una trajectòria de més de 30 anys dedicada al disseny, fabricació i comercialització de sistemes làser per a la indústria del packaging o embalatge de productes.