El PIB creix el 3,1% en taxa interanual, dues dècimes més del previst

El PIB creix el 3,1% en taxa interanual, dues dècimes més del previst
1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

L’economia espanyola va créixer en el segon trimestre el 0,8% en relació amb el primer, segons les dades de la Comptabilitat Nacional Trimestral que va publicar ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que confirmen la taxa que va avançar el mateix INE el 30 de juliol. Tanmateix, l’estadística mostra ara una fotografia de l’economia espanyola una mica diferent de la que mostrava a finals de juliol, amb un millor acompliment de la despesa de les famílies espanyoles i dels turistes estrangers.

L’INE, a més, revisa a l’alça el creixement en el primer trimestre, fins al 0,9%, una dècima per sobre de la seva estimació anterior, del 0,8%.

Si es compara amb el mateix període del 2023, l’economia espanyola va créixer en el segon trimestre el 3,1% en taxa interanual (tres dècimes per sobre de l’estimació que es va avançar el juliol, del 2,9%), pel 2,5% del trimestre precedent.

Despesa de famílies i turistes

Notícies relacionades

Juntament amb la dada definitiva del PIB del segon trimestre (del 0,8%), l’INE va publicar ahir actualitzada la Comptabilitat Nacional Trimestral des del 1995 fins al segon període del 2024. La nova sèrie trimestral suposa un desglossament de la revisió de la Comptabilitat Nacional Anual que l’INE va publicar el 18 de setembre, sota les indicacions metodològiques de l’oficina estadística Eurostat per a tota la Unió Europea.

L’INE confirma, així, la taxa de creixement 0,8% de l’economia espanyola en els mesos d’abril a juny respecte al primer trimestre. Amb tot, la fotografia que aporten les dades de setembres és la d’una economia amb més dinamisme de la despesa de les famílies que el que s’havia avançat al juliol (ara s’estima un avanç trimestral de la despesa de les famílies de l’1%, davant el 0,3% avançat al juliol). També és més elevat l’impuls de les exportacions de serveis, amb un avanç trimestral del 2,6%.

Temes:

PIB