Primer semestre

Audax Renovables eleva el benefici un 262%, fins a 35,5 milions

Audax Renovables eleva el benefici un 262%, fins a 35,5 milions
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Audax Renovables ha registrat un resultat net de 35,5 milions d’euros durant el primer semestre de l’any, cosa que suposa una alça del 262% respecte al mateix període de l’any passat gràcies "a la seva millora del marge brut i optimització de l’ebitda" (resultat d’explotació) juntament amb "un millor resultat financer", segons va explicar l’empresa. En un comunicat, el grup afirma que l’estratègia comercial i les noves mesures de negoci adoptades permeten assegurar una estabilitat en els seus marges a llarg termini, i incrementen la seva perspectiva d’ebitda per al tancament del 2024 superior als 110 milions d’euros.

El grup, presidit per José Elías Navarro, ha millorat el seu negoci durant els primers sis mesos de l’any en les tres principals geografies en les quals opera, la península Ibèrica, els Països Baixos i Hongria. A la península Ibèrica, l’ebitda ha augmentat un 18,9%, mentre que a la resta d’Europa ha crescut un 32,7%.

Energia subministrada

Notícies relacionades

Malgrat la reducció generalitzada dels preus mitjans de l’energia en els mercats on el grup té presència (-40,7% en electricitat i -34,7% en gas), Audax ha obtingut una facturació per sobre de les seves estimacions, fruit principalment de l’increment del volum d’energia subministrada (+11,2%), si bé aquesta s’ha ajustat fins als 883 milions d’euros, en línia amb el comportament de les principals empreses del sector.

A tancament del primer semestre de l’any, Audax Renovables situa la seva cartera de punts de subministrament en 413.000, cosa que representa un increment del 8,2% respecte al mateix període de l’any anterior. L’energia subministrada ha arribat als 7,8 terawatts per hora (TWh) (+11,2%), mentre que la potència instal·lada ha registrat també un augment del 8,8%, fins als 267 megawatts (MW). La cartera d’energia se situa en 15,4 TWh (+11%).