Acomiadada per anar a la platja en el permís per l’hospitalització de la seva mare

Acomiadada per anar a la platja en el permís per l’hospitalització de la seva mare

Acomiadada per anar a la platja en el permís per l’hospitalització de la seva mare

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat com a procedent l’acomiadament d’una treballadora que va aprofitar el permís per hospitalització d’un familiar, en aquest cas la seva mare, per anar-se’n dos dies a la platja. Els magistrats consideren raonable com ha procedit la companyia, que va caçar l’empleada perquè aquesta va pujar diverses fotografies de la seva escapada al seu compte d’Instagram.

A Espanya, tot assalariat té reconegut per llei un permís retribuït de cinc dies en cas d’accident, malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica d’un familiar de fins a segon grau de consanguinitat. També si el pacient és convivent al mateix domicili. En els casos esmentats, les empreses han d’autoritzar aquests cinc dies de lliurança al treballador i pagar-los com si estigués treballant. Però si l’empleat invoca aquest dret per, en realitat, dedicar-se a altres coses, això pot ser un argument vàlid per justificar un acomiadament. Així li va passar a una encarregada d’una botiga de la marca de roba Pull&Bear, que es va valer de part d’aquest permís d’hospitalització per anar amb uns amics dos dies a la platja, a Mallorca.

Notícies relacionades

‘Segon torn’

L’acomiadada feia temps que tenia programat un viatge i havia sol·licitat amb un mes d’antelació dos dies de vacances per a això. Llavors a la mare li programen una operació per posar-li una pròtesi de genoll. I la seva filla se’n va anar durant els dos primers dies d’hospitalització a Mallorca i després, d’allà, va agafar un vol a Santiago de Compostel·la per veure la seva mare i quedar-se a la seva cura. La treballadora va al·legar que els primers dies eren altres els familiars que es feien càrrec de la seva mare i que ella assumia un segon torn per poder aprofitar l’escapada que ja tenia prevista. Els magistrats rebutgen que pugui ser la treballadora qui decideixi quan comença el seu permís per hospitalització.