Notificació a la CNMV

El fons australià IFM ja controla més d’un 16% de Naturgy

L’adquisició d’un 1% addicional, per valor d’uns 230 milions, consolida la firma com a quarta accionista de l’energètica

El fons australià IFM ja controla més d’un 16% de Naturgy
1
Es llegeix en minuts
David Page
David Page

Periodista

ver +

El fons australià IFM es torna a reforçar en el capital de Naturgy. La firma liderada a Espanya per Jaime Siles continua comprant accions de l’energètica –principal gasista espanyola i tercera elèctrica més gran– i controla ja una participació per sobre del 16%. L’adquisició d’una mica més d’un 1% addicional, notificada ja a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ha requerit un desemborsament en els últims mesos d’uns 230 milions d’euros, segons la cotització borsària actual del grup espanyol.

IFM continua escalant en el capital de Naturgy després de l’opa fallida que preparava Abu Dhabi a través del grup Taqa, amb Criteria –braç inversor de la Fundació La Caixa i màxim accionista de Naturgy– buscant vies per donar estabilitat accionarial a l’energètica si surten altres socis, després de l’autorització del Govern a BlackRock perquè entri en l’accionariat de la companyia espanyola arran de la compra de GIP (que té un 20,6% de l’empresa) i quan la direcció de la companyia ultima la presentació d’un pla estratègic per créixer i reforçar el valor de la companyia.

Notícies relacionades

IFM emmarca la nova onada de compres d’accions com a part del seu «compromís de llarg termini a Naturgy» i la seva «recerca d’estabilitat en l’accionariat», segons apunten fonts pròximes al fons australià a aquest diari. IFM és el quart accionista més gran de Naturgy amb el 16,023% ara reconegut al regulador borsari i després d’elevar el seu pes en un 1% addicional des d’aquest any. n

Puja el gas ‘barat’

El mercat del gas natural compta amb uns vuit milions de punts de subministrament a Espanya, dels quals uns tres milions tenen una tarifa d’últim recurs (TUR, en l’argot energètic). Aquests tres milions d’usuaris veuran com la seva factura de l’octubre s’incrementa entre el 7% i el 13% respecte a la del setembre. La raó es troba en l’arribada de l’hivern, que pressiona a l’alça el cost de la matèria primera i obliga a elevar la tarifa en la revisió de l’últim trimestre de l’any. La tarifa regulada de gas es revisa el primer dia de gener, abril, juliol i octubre.

Temes:

Govern Arran