Nomenament

El Govern fitxa Isaías Táboas per presidir Infraestructures de la Generalitat

El Govern fitxa Isaías Táboas per presidir Infraestructures de la Generalitat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Isaías Táboas, anterior president de Renfe, serà el president d’Infraestructures de la Generalitat, càrrec per al qual l’ha nomenat el Govern. Llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona (1983), diplomat en Funció Gerencial a l’Administració Pública per ESADE (1990) i en Direcció de Màrqueting per EADA (1996), entre altres diplomatures.

Táboas liderarà la gestió de les actuacions de projecció, construcció, manteniment i modernització de tota mena d’infraestructures i edificacions públiques. Dins d’aquesta gestió, s’inclouen les infraestructures públiques de regadius, així com les de l’àmbit rural de Catalunya.

Notícies relacionades

Té una àmplia experiència en la gestió de situacions de crisi i capacitat de treball amb una visió transversal per alinear interessos diversos cap a objectius compartits. Ha format part dels consells d’administració de més de 20 empreses de l’àmbit públic i privat.

Entre altres responsabilitats, ha sigut secretari d’Estat de Transports (2010-2011); president de Renfe (2018-2023); secretari general de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, en l’etapa de José Montilla (2006-2011), i director del gabinet del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç (2004-2006). Actualment (des de juny del 2024), exercia com a secretari general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona.