Barcelona, quarta ciutat europea en inversió hotelera fins al setembre

La ciutat va atraure 364 milions d’euros el primer semestre de l’any, segons un informe de la consultora Cushman & Wakefield

Hotel  Ocean Drive de Barcelona

Hotel Ocean Drive de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Barcelona ha estat la primera ciutat més activa d’Espanya i la quarta d’Europa, després de Londres, París i Dublín, en inversió hotelera el primer semestre d’aquest any amb un capital mobilitzat de 364 milions d’euros, segons dades de l’informe Hospitality Market Beat, elaborat per la consultora Cushman & Wakefield. Amb tot, aquest volum d’inversió va ser un 12% inferior al del mateix període de l’any anterior.

Aquesta menor inversió no implica menys operacions de compravenda, ja que els intercanvis hotelers a la ciutat catalana han estat en aquesta primera part de l’any el doble (12) que les realitzades en el conjunt del 2023, quan el capital mobilitzat va arribar als 469 milions. El nombre d’habitacions també es va duplicar fins arribar a les 1.735.

Entre els canvis de mans més destacats hi ha la venda del cèntric hotel de cinc estrelles Ocean Drive Barcelona, propietat de l’empresari Marc Rahola Matutes (OD Hotels), a un comprador el nom del qual no ha transcendit, i els establiments de dues estrelles Ibis Barcelona Meridiana, venut pel fons ASG Iberia a Mavdi Inversiones y Desarrollos, i Jacobs Inn Hostel Barcelona, que ha passat de Blackrock a Azora.

Notícies relacionades

Malgrat ser la ciutat que més inversió hotelera va atraure, el mercat més pròsper va ser les Balears, on es van intercanviar 7 propietats (1.590 habitacions) per un valor de 498 milions, un 13% més que en la primera part de 2023. Canàries va mobilitzar 163 milions, un 7% menys, i Madrid, 128 milions, un 6% més.

L’atractiu inversor barceloní suposa el 22,75% del total del capital invertit en hotels a Espanya. El país va superar els 1.600 milions d’euros, un 3% més que en el mateix període del 2023, quan la inversió hotelera va arribar als 4.163 milions, el segon millor registre de la sèrie històrica, només darrere del 2018, amb 4.800 milions d’euros. Aquest any no es vorejaran aquestes xifres, ja que la previsió de capital transaccionat situa el tancament d’exercici per sobre dels 3.000 milions d’euros.

Temes:

Barcelona