El BBVA reitera que no apujarà l’oferta pel Sabadell i que és "molt atractiva"

Belausteguigoitia insisteix en la postura inicial i resta importància a l’ajust provocat pels dividends aprovats per les dues entitats

El BBVA reitera que no apujarà l’oferta pel Sabadell i que és "molt atractiva"
2
Es llegeix en minuts
Pablo Allendesalazar
Pablo Allendesalazar

Periodista

ver +

El responsable de la filial espanyola del BBVA, Peio Belausteguigoitia, va insistir ahir que la seva entitat no té intenció de millorar la seva oferta de compra del Sabadell, rebutjada pel consell del banc català per, entre altres motius, considerar-la massa baixa. El grup d’origen basc ve reiterant aquest rebuig des que va anunciar la seva opa hostil al maig i no l’ha variat després d’ajustar dilluns passat els termes de la seva oferta a causa dels dividends aprovats per les dues entitats.

"L’oferta és molt atractiva i aquesta continua sent la nostra oferta d’equació d’intercanvi", va mantenir el banquer durant la seva intervenció en un col·loqui de la Fundació Gresol a Reus, dins la campanya que estan realitzant els executius del BBVA per acostar-se a la societat catalana en plena opa. Belausteguigoitia va treure importància a l’ajust de l’oferta provocat pels dividends: ja es va anunciar en el moment de presentar l’oferta i és habitual en aquest tipus d’operacions.

Efectivament, és habitual que els dividends es descomptin de les ofertes de compra perquè s’entén que l’empresa que es vol adquirir perd valor al repartir part del seu benefici als seus accionistes. La conseqüència més rellevant, en aquest cas, és que els propietaris del Sabadell que eventualment poguessin acceptar l’oferta passarien a cobrar part del pagament en efectiu i no només en accions de l’entitat basca, com estava establert inicialment. El BBVA, així, va descomptar de la seva oferta els 0,08 euros per acció abonats pel Sabadell als seus accionistes dimarts com a dividend. En conseqüència, l’equació d’intercanvi de l’opa passa d’una acció nova del BBVA per cada 4,83 accions del Sabadell a un títol nou per cada 5,0196 de l’entitat catalana.

Intercanvi accionarial

Notícies relacionades

El banc d’origen basc pagarà el 10 d’octubre un dividend de 0,29 euros per acció als seus accionistes, que s’afegeixen a l’oferta als propietaris del Sabadell. És a dir, que l’esmentada oferta passa a ser d’una acció nova del BBVA més 0,29 euros en metàl·lic per cada 5,0196 accions del Sabadell.

Si tots els accionistes de l’entitat presidida per Josep Oliu acceptessin l’oferta, cosa poc probable atès el rebuig expressat ja públicament per alguns d’ells, l’ajust de l’oferta suposaria un desemborsament en efectiu per al BBVA del voltant de 314 milions d’euros. A canvi, la participació màxima que podrien tenir els accionistes del Sabadell en la nova entitat baixaria del 16,17% al 15,65%.

Temes:

Josep Oliu BBVA