L’ICO treballa en el finançament de 20.000 pisos amb fons europeus

Les promocions es construiran amb càrrec als 4.000 milions d’euros que va comprometre el Govern per al lloguer assequible

L’ICO treballa en el finançament de 20.000 pisos amb fons europeus

| JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

L’Institut de Crèdit Oficial (ICO) ja treballa en el finançament de la construcció de 64 promocions i 20.000 vivendes de la línia de 4.000 milions d’euros per al desenvolupament d’immobles destinats al lloguer assequible amb càrrec als Plans de Recuperació, va confirmar ahir Manuel Illueca, president de la institució, durant unes jornades a la CEOE. El nombre de projectes en estudi ha augmentat a set edificis i 3.000 pisos des de l’última xifra que va fer pública el Ministeri de Vivenda el 16 de setembre passat.

Notícies relacionades

"En els últims 35 anys, l’ICO ha finançat 20.000 vivendes. Només amb el pipeline que tenim, operacions en estudi, iguala aquesta xifra des de la seva posada en marxa. Això expressa amb claredat el punt en el qual ens trobem, la demanda que tindrem i fins a quin punt el mercat entén que aquestes línies poden ser profitoses. L’ICO ha creat una nova direcció general per donar màxima prioritat a l’habitatge", va assenyalar Illueca.

L’ICO té en marxa dues macrolínies de crèdit per al mercat residencial: 2.000 milions destinats a avalar joves i famílies per a la compra d’una vivenda i una altra de 4.000 milions per concedir finançament en "condicions bastant favorables i a llarg termini" a promotors públics i privats que desenvolupin cases destinades al lloguer. En la segona, el banc nacional té la capacitat de fer-ho en solitari, sense la participació d’entitats financeres privades. "Podem ser finançadors únics", va apuntar Manuel Illueca.

Temes:

Govern CEOE