Catalunya

El Govern diu que els límits han rebaixat els lloguers

Anuncis de lloguer en una immobiliària de Barcelona.

Anuncis de lloguer en una immobiliària de Barcelona.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat de Catalunya assegura que ha aconseguit controlar la imparable pujada del preu del lloguer. En els dos primers trimestres del 2024, el cost d’arrendar un habitatge a la regió hauria caigut entre un 3% i un 5% des de l’entrada en vigor dels límits en zones tensades, segons les dades que maneja la Conselleria de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat a partir de quatre observatoris diferents, dos de públics i dos d’independents.

Notícies relacionades

"Veiem cert efecte de contenció en els preus del lloguer. Són dades de només dos trimestres, hem de continuar veient l’evolució", va assegurar la consellera Sílvia Paneque abans d’entrar a la reunió sectorial del Ministeri d’Habitatge amb les comunitats autònomes. Sobre aquest conclave, Panaque va assenyalar que la Generalitat arriba a aquesta reunió amb el Govern amb "l’ànim de buscar solucions" a l’accés a l’habitatge, que considera que és "un problema molt gran" a Catalunya.

A més, la consellera d’Habitatge va anticipar que la setmana vinent el president, Salvador Illa, donarà a conèixer una "proposta" en el debat d’orientació de política general a Catalunya per desenvolupar habitatge en col·laboració publicoprivada.