Emprenedoria

El fons dels fundadors de Factorial s’estrena amb 9 ‘start-ups’ tecnològiques

Itnig Capital injecta el seu primer milió d’euros en empreses de ‘software’, robòtica i cultura virtual 

El projecte vol finançar unes 50 companyies

El fons dels fundadors de Factorial s’estrena amb 9 ‘start-ups’ tecnològiques
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

L’univers Itnig ja compta, també, amb un fons d’inversió. Als esdeveniments per impulsar l’emprenedoria, l’oferta de coworkings o un pòdcast pel qual ha passat fins i tot Juana Roig (la filla de l’amo de Mercadona), se suma ara un vehicle d’inversió pensat per professionalitzar i estructurar les inversions que ha portat a terme fins ara aquesta empresa. Creat i dirigit pels fundadors de Factorial –empresa que, en realitat, va néixer d’Itnig quan aquesta era només una incubadora d’empreses emergents, Itnig Capital s’ha proposat fer arribar entre 10 i 15 milions d’euros a mig centenar de start-ups. I la llista ja té els seus primers noms propis: el fons neix amb 1 milió d’euros ja invertits en 9 empreses espanyoles.

Notícies relacionades

D’aquestes empreses, la majoria no tenen el producte desenvolupat, així que han de brillar essencialment per l’equip que tenen darrere i pel potencial del mercat en el qual volen introduir-se. A jutjar per les primeres operacions portades a terme, el software n’és un. Per exemple, Hoola ha desenvolupat un programa per ajudar els comerços electrònics a connectar l’atenció i la captació de clients en un xatbot que, amb IA, millori l’experiència d’usuari.

També hi figuren Thecker Robotics, l’element central del qual és un robot capaç de detectar i treballar amb materials concrets en plantes de reciclatge i producció gràcies a la visió per computador, i Desktop.fm, que s’ha proposat recrear l’experiència d’assistir a un festival des de casa mitjançant tecnologia de realitat augmentada, entre d’altres.

Temes:

Startups