Holaluz arriba a un acord amb els fons Axon i Geroa

La companyia abandona els seus plans d’iniciar accions legals i assegura que dos independents cobriran les vacants al consell

Holaluz arriba a un acord amb els fons Axon i Geroa
1
Es llegeix en minuts

Els fundadors d’Holaluz, Carlota Pi, Oriol Vila, Ferran Nogué i Carlos Leg, han arribat a un acord amb els fons Axon Partners i Geroa Pentsioak per ratificar l’acabament de l’acord d’accionistes que va firmar en el moment de la sortida a la borsa i que la societat va resoldre en la junta d’accionistes del 3 de juliol.

Aquest pacte donava dret a Axon i Geroa a nomenar dos consellers dominicals, unes vacants que ara passaran a ser ocupades per dos independents, que seran "persones de reconegut prestigi". El seu nomenament es farà per cooptació per part del consell, a proposta de la Comissió de Nomenaments i Retribucions, amb l’aprovació posterior en la junta d’accionistes. Després d’aquesta mesura hi haurà tres consellers dominicals i quatre d’independents.

En el marc d’aquest acord, i una vegada analitzats els fets en què es va fundar la decisió d’exercir l’acció social de responsabilitat i facilitades les oportunes explicacions per Axon i Geroa, la societat i els accionistes fundadors proposaran votar en l’esmentada junta "el no exercici de l’acció social de responsabilitat, a l’entendre’s les motivacions i raons de les actuacions realitzades pels accionistes financers".

En la junta de juliol es va obrir la possibilitat d’emprendre accions legals contra els consellers d’Axon Capital i Geroa Pentsioak pels danys patrimonials causats a l’empresa al no avalar els comptes del 2023. Ara, l’acord segellat preveu que el consell d’administració inclourà en la junta "una proposta d’acord consistent a revocar l’acord relatiu a l’acció social i no presentar cap acció social de responsabilitat contra els accionistes financers".

Notícies relacionades

Concentrar-se en el futur

Tant la societat com els accionistes financers i els fundadors han manifestat la seva satisfacció a l’haver arribat a aquest acord "en interès d’Holaluz" i esperen que permeti unir tots els esforços en el desenvolupament de l’activitat i la bona marxa de la companyia. La presidenta de la companyia, Carlota Pi, remarca que aquest acord permet a Holaluz concentrar-se en el futur i "continuar dotant-la de l’estabilitat corporativa necessària per seguir endavant amb el pla de negoci".

Temes:

Holaluz