Apunt

Immobles per a tothom

Blanca Hernández, presidenta de Techo

Blanca Hernández, presidenta de Techo

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els últims dies s’han acumulat operacions immobiliàries d’envergadura a Barcelona, com la protagonitzada pel grup Alting, que ha aconseguit dos edificis a la zona prime, al passeig de Gràcia i Diagonal. A més ha acabat la reforma que ha fet Hines de la torre que abans era del Banc Sabadell, Diagonal Vertical, amb lloguers d’oficines a una mitjana de 40 euros al mes per metre quadrat, una quota sense precedents. Hi ha interès a tenir actius en zones de negocis de la capital catalana, i això vol dir que l’activitat tira.

Alhora, Cevasa ha adquirit la torre Cubics, de 23 plantes, amb lloguers socials a Santa Coloma de Gramenet, la qual cosa implica que es mantindrà l’objectiu d’arrendaments més assequibles. Dèiem l’altre dia que el president del Govern, Pedro Sánchez, va anunciar que aquesta seria la legislatura de la vivenda. I el Govern de la Generalitat també ha començat a fer passos en aquest sentit. Ara només falta que els anuncis es converteixin en realitats i que, a l’auge de les inversions que busquen el màxim rendiment, se n’hi afegeixin d’altres que aspirin a garantir empara digna per a tothom, mitjançant una combinació de rendibilitat econòmica i social.

Notícies relacionades

Ara per ara, des de l’àmbit privat avança Tu Techo, una societat que cotitza des de l’abril a la borsa de pimes i que adquireix pisos per a gent i famílies necessitades. Ja han captat i destinat 40 milions d’euros a aconseguir immobles, i la seva màxima responsable, Blanca Hernández, aspira a arribar aviat a 100 milions. Tenen més d’un centenar d’accionistes, entre els quals hi ha empreses i també particulars, que poden participar en el projecte a partir de 5 euros. Necessitem iniciatives així i que les administracions també s’hi recolzin.

Només amb una ofensiva des de diversos fronts, combinant mercat i iniciatives socials (perquè hi hagi pisos per als que poden pagar-los i pisos per als que no poden pagar-los), es facilitarà l’accés a la vivenda de moltes persones i famílies, incloent-n’hi moltes amb feina, i l’emancipació dels joves.