Reivindicació sindical

Es convoquen set jornades d’aturades en el transport a través de la carretera

CCOO i UGT anuncien protestes a partir del 28 d’octubre i amenacen amb una vaga indefinida durant les festes nadalenques

Es convoquen set jornades d’aturades en el transport a través de la carretera
1
Es llegeix en minuts

CCOO i UGT van anunciar ahir la convocatòria de set jornades d’aturades en el transport per carretera, tant en el de mercaderies com en el de viatgers, també l’urbà, la primera de les quals està prevista per al 28 d’octubre, i s’hi podrien sumar mig milió de conductors.

En una roda de premsa conjunta, representants dels dos sindicats van justificar la convocatòria per la precària situació d’aquests professionals, que repercuteix en la salut dels conductors i en els accidents, que "no són de trànsit, sinó de treball".

La primera de les jornades d’aturades serà el 28 d’octubre, seguida de les de l’11, 28 i 29 de novembre; 5 i 9 de desembre, i, ja a partir del 23 d’aquell mes, la vaga serà indefinida.

No es pot consentir que les persones que traslladen béns i persones "estiguin en condicions que suposin un perill per a tothom", van advertir els sindicats.

Notícies relacionades

La convocatòria ja ha sigut dipositada en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), del qual esperen que "aclareixi més aviat que tard la posició de cadascuna de les patronals".

Les aturades obeeixen a una situació insostenible, i és "de sentit comú". Per això els sindicats asseguren que confien que la ciutadania, a qui demanen "paciència i empatia", comparteixi el punt de vista dels transportistes. Les patronals i el Govern "s’han de deixar de posar de perfil", ja que el que es demana "no és una quimera", són peticions "molt raonables, que els professionals tinguin una feina decent", van dir.

Temes:

Govern UGT CCOO