Debat Fortaleses i debilitats

Habitatge, capital i IA, els deures de Barcelona

Habitatge, capital i IA,  els deures de Barcelona

patricia castán

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

No perdona la cita literària en gairebé cap dels seus discursos. I la inauguració del Barcelona New Economy Week (BNEW) no havia de ser menys. "El futur no es prediu, s’inventa", va llançar Pere Navarro, delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), parafrasejant l’enginyer Alan Kay. Barcelona, va dir, "destaca en tot". "És una ciutat que, de manera integral, crea talent, coneixement, és un entorn urbà agradable (malgrat els seus problemes), és una ciutat que destaca en temes de salut, en start-ups, en indústria 4.0… i tots aquests ingredients són difícils de trobar en altres llocs", apuntava l’alt càrrec del CZFB. És clar que aquests problemes són allà. El director del gabinet tècnic de Programació de l’ajuntament, Ramon Canal Oliveras, en va reconèixer uns quants: el més important, el de l’habitatge.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el quart tinent d’alcaldia de l’ajuntament, Jordi Valls, va afirmar: "Som els novens d’Europa en creació de papers, però els divuitens en transferència tecnològica, aquest és el gran repte que tenim, això i generar més capital".

El que segur que no s’ha de deixar de banda, en funció del discutit en aquesta primera jornada del BNEW, és l’aposta per la intel·ligència artificial (IA). Les cinc veus d’una taula rodona plantejada per debatre sobre quines tecnologies sustenten la transformació digital la van assenyalar com la més important en el futur pròxim, juntament amb la supercomputació o la ciberseguretat.