El 23 i 24 d'octubre

Bizbarcelona: més de 120 activitats per accelerar els negocis de la ciutat

Conferències, 'workshops' i sessions de 'networking' busquen millorar la competitivitat del comerç, les pimes i els autònoms

La cita coincideix amb la setena edició del Saló de l'Ocupació, un espai d'orientació, descobriment i preparació per a la cerca d'ocupació

Asistentes a la pasada edición de BizBarcelona

Asistentes a la pasada edición de BizBarcelona / Fira Barcelona

3
Es llegeix en minuts

Els dies 23 i 24 d'octubre, Fira Barcelona serà l'escenari del Bizbarcelona, una trobada clau per al futur de l'economia de la ciutat, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, amb el suport de la Diputació de Barcelona, Pimec, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Cambra de Comerç. El saló, que tindrà lloc al Palau 8 del recinte de Montjuïc, posarà el focus en el comerç, les petites i mitjanes empreses, i els autònoms.

Amb més de 120 activitats programades impartides per més de 150 experts, Bizbarcelona oferirà al teixit empresarial barceloní una oportunitat única per conèixer les últimes tendències del mercat i establir contactes amb professionals d'àmbits com la transformació digital, el màrqueting, la internacionalització, el finançament o la gestió del talent.

La cita preveu més de 75 conferències i taules rodones amb un centenar de ponents sobre temàtiques com la digitalització, el finançament, el 'branding', el lideratge o la sostenibilitat. Aquestes conferències exploraran qüestions com l'ús de la intel·ligència artificial per impulsar les vendes, les estratègies per atreure talent divers o les mesures per reforçar la ciberseguretat a les empreses, entre altres.

Alguns dels ponents destacats són Gina Vidal, 'coach' i consultora sobre lideratge i gestió; Albert Riba, empresari, escriptor i conferenciant especialitzat en el canvi, adaptació i transformació de les persones; Joan Riera Calvo, professor d'emprenedoria i innovació a ESADE; Mónica Mendoza, consultora internacional i referent en vendes; o Jordi Palacín Durà, professor de l'Institut d'Estudis Financers. A més, Bizbarcelona comptarà amb la participació de directius de grans empreses com Sagardi, Les Muns, Ogilvy o Illa Diagonal.

Taula rodona durant la celebració de BizBarcelona 2023 /

Fira de Barcelona

Reciclatge professional

Bizbarcelona també oferirà una trentena de 'workshops' impartits per experts de diferents àmbits on els assistents podran descobrir habilitats i actualitzar coneixements per aplicar al seu projecte, al mateix temps que amplien la seva xarxa de contactes.

L'agenda preveu tallers sobre eines per a la transformació digital d'un negoci, aspectes fiscals i legals per a emprenedors, l'ús de LinkedIn per multiplicar clients o recomanacions per millorar la comunicació en un 'pitch' de vendes.

A més, hi haurà una sessió en què es realitzarà una simulació en directe d'un ciberatac on s'ensenyarà als assistents eines per respondre i mitigar les amenaces.

Espais de relació i assessorament

El 'networking' serà un dels eixos centrals de Bizbarcelona, que preveu una vintena d'activitats per fomentar les connexions professionals. A l'espai Attico, els participants podran presentar projectes per captar nous socis; Barcelona Activa i Reempresa organitzaran trobades per a persones interessades a adquirir negocis existents; la Cambra de Comerç impulsarà reunions de negocis; Pimec promourà 'speed dating' per a emprenedors.

Notícies relacionades

Bizbarcelona també comptarà amb més de 50 experts que oferiran assessorament personalitzat en sessions de 30 minuts, prèviament reservades, sobre temes com màrqueting, ecommerce, logística, economia social, finançament i sostenibilitat. A més, l'àrea expositiva del saló reunirà unes 80 empreses i entitats que oferiran productes i serveis per a petites empreses i professionals autònoms, incloent assessoraments, agències de màrqueting digital, espais de coworking i solucions de ciberseguretat.

Bizbarcelona coincideix en aquesta ocasió amb la celebració del Saló de l'Ocupació que, malgrat compartir recinte, mantindrà entrada i continguts propis.

Representant del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) assessora sobre oportunitats laborals al Saló de l'Ocupació 2023 /

Fira de Barcelona

El Saló de l'Ocupació promou les oportunitats laborals i explora les potencialitats de la IA

El Saló de l'Ocupació celebrarà la seva setena edició els dies 23 i 24 d'octubre al Palau 8 de Montjuïc, amb l'objectiu d'oferir espais i activitats específiques d'orientació, descobriment i preparació per a la cerca d'ocupació, canvi professional i noves oportunitats laborals enfocades a millorar l'ocupabilitat, especialment dels joves.

Organitzat per Fira de Barcelona i promogut per l'Ajuntament a través de Barcelona Activa, l'esdeveniment comptarà amb 140 activitats, incloent-hi tallers, conferències i assessorament personalitzat, i destacarà la intel·ligència artificial com a temàtica central.

Amb la participació de 40 empreses en cerca de talent, el saló facilitarà el 'networking' i oferirà vuit 'marketplaces' de reclutament per a sectors amb alta demanda laboral a la ciutat.