Allau de suports d’alcaldes del PSC a la reserva de sòl públic

Els alcaldes de l’Hospitalet, Sabadell, Santa Coloma, Tarragona, Lleida, Mataró i Esplugues defensen la proposta

Allau de suports d’alcaldes del PSC a la reserva de sòl públic
2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

L’anunci del president Salvador Illa de tirar endavant un nou programa d’habitatge públic per construir 50.000 pisos va desencadenar una allau de respostes favorables entre la majoria dels alcaldes socialistes de les principals ciutats catalanes. La iniciativa de la primera reserva pública de sòl de Catalunya, descrita per Illa com "la mobilització de recursos públics més important feta mai", va rebre el suport pràcticament immediat en xarxes socials dels líders La iniciativa va rebre el suport immediat en xarxes dels líders de l’Hospitalet, Sabadell, Santa Coloma, Tarragona, Lleida, Mataró, Esplugues, Tortosa i Sant Adrià de Besòs, entre d’altres.

"L’habitatge és una política pública clau. No deixarem a ningú enrere", es llegeix en bona part dels missatges publicats en xarxes com a resposta a l’anunci del president. David Quirós (l’Hospitalet de Llobregat), Rubén Viñuales (Tarragona), Fèlix Larrosa (Lleida), Marta Farrés (Sabadell) i Eduard Sanz (Esplugues) van descriure la proposta com a "ambiciosa"; Mireia González (Santa Coloma de Gramenet) va apuntar que estudiaran com sumar-se, "en la línia del Pla Local"; Filo Cañete (Sant Adrià de Besòs) va aprofitar per situar el "dret a l’habitatge" com a "prioritat per als pròxims anys"; i Jordi Jordan (Tortosa) ho va considerar una "bona notícia" i va agregar: "Es necessari dedicar-hi molts esforços i recursos perquè és una necessitat de moltes ciutats del país".

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, nou president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), va agrair a Illa l’anunci, que va descriure com una "demanda de la ciutadania". Bote va destacar la "intenció" de la Generalitat de facilitar els mitjans econòmics i tècnics, i va opinar que el primer pas en matèria de col·laboració amb els municipis és treballar per detectar el sòl en el qual edificar els habitatges, ja que "alguns ajuntaments ni tan sols tenen identificat el seu propi parc immobiliari". "L’abecé diu que comencem per la A, que és el sòl –sosté el president de la FMC–. Això és el que hem de parlar immediatament amb el conjunt dels municipis".

Preguntat al respecte per aquest diari, l’Ajuntament de Badalona liderat per Xavier García Albiol (PP) es mostra relativament satisfet amb la proposta: "La música, de moment, ens sona bé, però cal llegir la lletra petita perquè a Badalona estem acostumats als incompliments de la Generalitat", expliquen fonts municipals.