Àrea estratègica

El sector de l’aviació aterra per primera vegada al BNEW

Experts d’aquesta indústria aborden les últimes tendències en tecnologia, la digitalització i les pràctiques sostenibles

El sector de l’aviació aterra per primera vegada al BNEW
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sector de l’aviació es va donar cita per primera vegada a la Barcelona New Economy Week (BNEW), esdeveniment organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). Experts d’aquesta indústria i de l’aeroespacial van abordar com la innovació, les últimes tendències en tecnologia, la digitalització i les pràctiques sostenibles estan redefinint el cel i obrint noves fronteres per a l’aviació. El debat va posar el focus en qüestions com la importància de promoure pràctiques sostenibles mitjançant l’ús dels combustibles alternatius, biocombustibles (SAF) i hidrogen verd; el disseny d’aeronaus més eficients i lleugeres per reduir l’impacte ambiental i les iniciatives que estan adoptant aerolínies i aeroports per operar de manera més sostenible.

Notícies relacionades

"Es tracta d’una indústria que genera més de 155.000 llocs de treball i que representa el 9,3% del producte interior brut industrial, percentatge que la posiciona com una àrea estratègica de negoci per al nostre país. Per això a BNEW hem considerat que havíem de brindar un espai per al diàleg a aquest sector i més aquí a la ciutat de Barcelona i en un moment tan decisiu", va assenyalar el delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro.

Així, el compromís de fer que el balanç net d’emissions de CO2 el 2050 sigui zero va centrar una trobada en què van participar la directora de sostenibilitat d’Air Europa, Rosa Nordfeldt; el gerent d’aviació sostenible i assistència tècnica de Repsol, Francisco José Lucas, i l’experta en sostenibilitat a Senasa Inmaculada Gómez. Durant la seva intervenció, Gómez va exposar que "com a empresa pública amb més de 30 anys d’experiència, el nostre objectiu és fer el transport aeri més segur i sostenible. Des del 2008 hem treballat en la preparació per al comerç de drets d’emissions i en el desenvolupament de combustibles més sostenibles, com el SAF. També pretenem recolzar l’administració i les empreses a l’hora d’implementar normatives ambientals".