Barcelona, protagonista

‘Macronetworking’ de dones per a dones

El grup Ànimes de Barcelona va reunir gairebé 300 dones ahir, amb ponents com Isabel Tocino, Leslie Ryan, Núria Salán, Lia Miller i Verónica Fumanal.

El grupo de mujeres impulsoras del evento Ànimes de Barcelona

El grupo de mujeres impulsoras del evento Ànimes de Barcelona / IRENE VILÀ CAPAFONS

3
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Només fa falta fer-li una pregunta, gairebé de cortesia, perquè comenci un discurs que deixarà corpresa una audiència de gairebé 300 dones. Isabel Tocino és vicepresidenta del Banco Santander, ha sigut ministra i ahir, durant una estoneta, oradora d’èxit. Ella va ser una de les ponents d’Ànimes de Barcelona, un esdeveniment de macronetworking organitzat pel grup de dones identificat amb el nom Ànimes del Suquet (per una trobada que van batejar com a Suquet de Dones) amb l’única finalitat que dones líders en el seu àmbit coneguin altres dones líders en el seu.

"Calia portar dones importants com a ponents, si no, ens sentim culpables per venir aquí a prendre un vi sense fer res més", va fer broma (tot i que no del tot) la politòloga, autora, i exdirectora de comunicació de Pedro Sánchez Verónica Fumanal. "El poder real es decideix en els àmbits de socialització informal, en els sopars i viatges d’oci, a les llotges... Allà és on es genera la companyonia", va explicar, i va lamentar que siguin espais eminentment masculins i que les dones se sentin culpables fent això mateix.

La van escoltar empresàries, directives, inversores, advocades, mecenes, regatistes, professores, consultores, activistes, periodistes... que no van poder evitar celebrar algunes de les seves sortides. "Virgina Wolf deia que les dones necessitàvem una habitació pròpia; jo ara us dic que en sortiu, perquè el poder de les dones està revestit de massa soledat", va disparar gairebé d’arrencada. "No ens veuran amb autoritat fins que nosaltres no ens donem aquesta autoritat", va rematar, i així va acabar d’aixecar els ànim d’un públic que havia anat despertant a l’abric dels discursos de la directora de l’esdeveniment de la Copa Amèrica de vela, Leslie Ryan; la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salán; la nova cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Lia Miller, i, per descomptat, Isabel Tocino.

Comparacions i autoestima

Notícies relacionades

Mare de set fills, àvia de 25 nets i amb una història de vida en què intervenen –com si això fos ben normal– polítiques de la talla d’Angela Merkel, Tocino va aprofitar el seu espai a sobre d’aquest escenari per resumir l’aprenentatge de tota una vida. "Que us associeu em sembla perfecte, però no feu efecte ramat: sigueu lliures, no us vulgueu comparar, tingueu el vostre DAFO [taula empresarial de debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats] molt a flor de pell", va enumerar. "A les dones ens falta autoestima i ens comparem molt, però som en un món transformacional i vull que vosaltres sigueu les faedores del canvi", va afegir a una llista de recomanacions en la qual també va incloure tenir present on es vol estar d’aquí tres o cinc anys i posar focus. "De tan multitasking moltes vegades som disperses, cal posar focus i, a partir d’allà, planificar un full de ruta", va aconsellar.

I així va anar arrencant el networking: es van anar prometent cafès, reunions i col·laboracions i així es van veure satisfetes les deu dones que han posat aquest engranatge en marxa. L’expolítica i ara directiva a LLYC Àngels Chacón, l’advocada Emma Gumbert, l’empresària Erika Torregrossa, l’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega, l’empresària Mar Alarcón, l’advocada Maria Teixidor, la també empresària Meritxell Bautista, la directiva Mónica Melero, la comunicadora Olga Reixach i la també directiva Patrícia Rodríguez. "Això va de vosaltres", van reconèixer, una rere l’altra, al pujar a l’escenari. "Va que us conegueu, parleu, connecteu i feu negoci. Avui va d’això. Que lidereu i inspireu", van resumir.