Emprenedoria

Natulim duplica vendes i estudia l’ampliació de la planta de Taradell

El fabricant de detergent en tires rebrà gairebé un milió d’euros dels fons europeus

Natulim duplica vendes i estudia l’ampliació de la planta de Taradell
1
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Lluís Montull i David Weiss eren amics des de feia anys, un enginyer de telecomunicacions i l’altre industrial. Tots dos compartien el cuc de l’emprenedoria, però sobretot una que fos d’impacte. Res de crear una empresa amb la intenció de vendre-la. Volien crear per canviar les coses. I quan van descobrir l’univers dels productes de neteja, van veure que aquell era el terreny sobre el qual començar a fer realitat la seva ambició. Van detectar que era una indústria que feia anys que no vivia una transformació en gran, en la qual la majoria de productes estan envasats en un plàstic d’un sol ús perquè és la forma més segura de tenir visibilitat al supermercat i que aquests plàstics són molt difícils de reciclar. Alhora, van descobrir el detergent en tires, un invent que feia anys que hi havia a Àsia i que just començava a quallar als Estats Units, però del qual no hi havia rastre a Europa. Han passat uns quatre anys d’aquell enamorament sobtat i Natulim ja ven l’equivalent a 10 milions d’euros.

És la xifra amb què preveuen acabar l’any, un volum que pràcticament duplica el que es va aconseguir l’any anterior. Ho relacionen amb una ampliació de la seva capacitat de producció, amb el creixement en alguns dels països als quals ja arriben (Portugal, França, Bèlgica, Itàlia, Polònia...) i amb una extensió del seu catàleg de productes.

Notícies relacionades

Inicis en plantes xineses

Quan van començar a produir ho van fer en fàbriques xineses. Però, a mesura que van començar a créixer i obtenir certa rendibilitat, van decidir invertir a obrir una planta pròpia a Taradell (Osona), i combinar aquesta fabricació amb encàrrecs a altres instal·lacions d’Europa. Amb tot, el negoci ha crescut tant que Montull i Weiss donen per fet que hauran d’ampliar la infraestructura de Taradell en menys d’un any.

Temes:

Portugal