Reunió a la Generalitat

Tarragona, primera ciutat a oferir sòl per al pla d’Illa

Viñuales cedeix terrenys per a quasi 200 pisos, que se sumen a 192 ja en construcció

GRAFCAT9255. BARCELONA, 11/10/2024.- El presidente de la Generalitat, Salvador Illa, se ha reunido este viernes con el alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales (d), en su primer encuentro institucional. EFE/Andreu Dalmau

GRAFCAT9255. BARCELONA, 11/10/2024.- El presidente de la Generalitat, Salvador Illa, se ha reunido este viernes con el alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales (d), en su primer encuentro institucional. EFE/Andreu Dalmau / Andreu Dalmau / EFE

1
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Primera resposta a la crida del president de la Generalitat, Salvador Illa, per al paquet estrella del seu Govern: la primera reserva de sòl públic de Catalunya. L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales (PSC), va oferir ahir a l’Administració catalana una finca a prop de l’Anella Mediterrània, al nord-est del cinturó de Tarragona, per a la construcció de gairebé 200 pisos de vivenda pública. L’oferta és la primera que rep el president després del debat de política general de dijous, en què va situar l’accés a la vivenda com una prioritat del Govern. En la Cambra catalana, Illa va anunciar una inversió de 4.400 milions per construir vivenda pública.

Altres finques

L’oferta de Tarragona està feta i ara el Govern català haurà d’estudiar com la recull. Però Viñuales ja va avisar que no serà l’única oferta: "Estem molt contents de ser la primera ciutat que accepta la proposta i que la fa efectiva; ara hem fet el primer pas i valorarem cedir altres finques". Tarragona té altres terrenys en propietat que podria cedir a la Generalitat, com unes de situades a la Vall de l’Arrabassada, que complementarien l’oferta realitzada ahir.

Notícies relacionades

Així ho van acordar Viñuales i Illa en la seva primera reunió al Palau de la Generalitat, la primera trobada oficial des que el president va visitar Tarragona diumenge passat pel Concurs de Castells. L’oferiment de Viñuales, que permetrà la construcció de 192 vivendes al secor nord-est de Tarragona, una zona en expansió urbanística, se suma a les 192 que ja s’estan construint en aquest sector.

El conseller de la Presidència, Albert Dalmau, agraïa la ràpida resposta de Viñuales i va confirmar que permetrà a la Generalitat "disposar de sòl de manera immediata".