Bon Preu i Esclat sorteja un any gratis de productes frescos: només cal respondre correctament a 10 preguntes

Per a participar, Bon Preu i Esclat ha posat en marxa un Trivial de frescos

La cadena de supermercats catalana aposta per la formació professional per a oferir un servei d'excel·lència als seus clients

Bon Preu i Esclat sorteja un any de productes frescos gratis

Bon Preu i Esclat sorteja un any de productes frescos gratis / cedida

6
Es llegeix en minuts
Pep Canals

Els productes frescos són la base d'una alimentació equilibrada. La carn, el peix o les verdures aporten nutrients fonamentals per al cos. Cosa que s'acaba traduint en una millor salut física i mental. Aquest tipus de productes són essencials també en la dieta mediterrània, que té una gran quantitat de receptes la base principal de les quals són les hortalisses, el producte de la mar o la carn.

Emportar-se un any gratis en productes frescos. Sona a fantasia, veritat? Bon Preu i Esclat sorteja un any gratis de productes frescos valorat en 1.200 €. Per a participar només cal respondre correctament les 10 preguntes del Trivial de frescos que la cadena de supermercats catalans ha posat en marxa, i demostrar el coneixement sobre el producte fresc de les diferents seccions de la botiga.

La importància de consumir productes frescos

La qualitat dels ingredients marca la diferència a l'hora de cuinar, i a Bon Preu i Esclat s'ofereixen productes frescos i de proximitat seleccionats acuradament pels seus professionals. Sovint, els clients poden sentir-se aclaparats davant la varietat d'opcions per a cuinar, però aquí és on entra en joc l'experiència del seu personal.

Com seleccionar la carn?

Els experts carnissers de Bon Preu i Esclat estan preparats per a assessorar sobre els talls més adequats segons la recepta desitjada. Per exemple, per a estofar, es recomanen peces com l'aleta o la garreta de vedella, mentre que, per a rostits, talls com l'entrecot o les costelles són més apropiats. Consumir carn de manera equilibrada, entre 3 i 4 vegades per setmana, amb racions de 100-125 g, proporciona les proteïnes necessàries per a una dieta saludable.

Una peça de carn de Bon Preu i Esclat /

cedida

Com triar l'embotit?

Per triar un bon pernil és fonamental conèixer la classificació del porc ibèric, que es divideix en quatre tipus d'etiquetes que indiquen la puresa de l'animal i el tipus d'alimentació que ha seguit. La brida negra correspon a porcs 100% ibèrics alimentats exclusivament amb glans, mentre que la brida vermella i la verda identifiquen porcs ibèrics d'entre 50% i 75% de puresa, alimentats amb glans o penso de camp. Finalment, la brida blanca classifica als porcs ibèrics de 50% a 75% alimentats amb pinso.

En comprar embotit és recomanable tenir clares les quantitats necessàries: uns 50 g són suficients per a un entrepà o aperitiu. Si es compra una peça sencera s'ha de tenir un ganivet ben esmolat i un suport estable, com un jamonero, per a tallar-la correctament. A més, treure l'embotit de la nevera 10 minuts abans intensificarà el seu sabor. Quant al formatge, és essencial considerar les quantitats: 75 g per ració per a formatges frescos i entre 40-50 g per a formatges més curats. El tall ha de seguir pautes específiques segons el tipus de formatge, assegurant que es mantingui la qualitat del producte.

La importància de seleccionar un bon peix i verdures

El peix i les verdures també requereixen atenció en comprar-los i cuinar-los. Els experts peixaters de Bon Preu i Esclat brinden assessoria en la selecció de productes segons la temporada i el mètode de cocció desitjat. Per exemple, els filets prims requereixen de 8 a 10 minuts de cocció, mentre que els més grans necessiten entre 15 i 20 minuts. Per a garantir la frescor del peix es recomana verificar que tingui un cos rígid i arquejat, olor suau i escates brillants.

El peix fresc aporta una gran quantitat de nutrients /

cedida

Escola de comerç de Bon Preu i Esclat

Bon Preu i Esclat és una empresa profundament arrelada en el territori català, que ha evolucionat al llarg dels anys sense perdre de vista els seus valors fonamentals: qualitat, proximitat i compromís amb el client. Fundada amb l'objectiu d'oferir productes frescos i de qualitat, el supermercat català s'ha consolidat com una referència en el sector alimentari, destacant-se per la seva aposta pel producte local i el seu suport a l'economia del sector primari.

Darrere de cada cort de carn, peix o cada peça de pa que els clients s'emporten a casa, hi ha un equip de professionals compromesos que, formats al llarg dels anys, posen tot el seu esforç i dedicació per a garantir que cada client rebi productes frescos de qualitat excepcional. Des de fa més d'una dècada, Bon Preu i Esclat ha apostat per perpetuar els oficis tradicionals del comerç a través de la seva pròpia Escola de Comerç, on cada any es formen més de 1.000 treballadors, amb una inversió superior a un milió d'euros en formació professional.

Aquesta iniciativa, que té tres seus a Barcelona, Malla i Valls, ofereix formació especialitzada en oficis com a carnisser, pescater, xarcuter i forner, simulant la realitat d'una botiga amb obradors i taulells. Així, els professionals aprenen de manera pràctica, assegurant que es converteixin en experts en la manipulació i venda de productes frescos. En aquest sentit, la nova campanya “El territori en bones mans” cerca vincular la bona feina dels seus professionals amb el sector primari, reafirmant que els productes frescos són un dels pilars en els quals es basa Bon Preu i Esclat i que la seva oferta de proximitat, especialitat i qualitat és una dels seus principals avantatges competitius.

Beneficis de comprar productes frescos i de proximitat

Comprar productes frescos i de proximitat porta amb si múltiples beneficis:

  1. En primer lloc, en col·laborar amb productors locals, Bon Preu i Esclat ajuda a dinamitzar el sector primari, mantenint milers d'ocupacions vinculades al territori i contribuint al desenvolupament econòmic de la regió.

  2. A més, els productes frescos de proximitat posseeixen característiques organolèptiques superiors, traduïdes en sabors, olors i colors més intensos que els productes processats.

  3. D'altra banda, en escurçar els trajectes de transport, els productes de proximitat ajuden a reduir les emissions de CO₂, convertint-se en una opció més sostenible per al planeta.

Bon Preu i Esclat aposta pel producte fresc i de proximitat /

cedida

Conservació de productes frescos en el frigorífic

Una vegada a casa, la correcta conservació dels aliments és fonamental. Es recomana utilitzar recipients de vidre hermètics per a congelar. Important: un aliment que ja ha estat descongelat no pot tornar-se a congelar. Els lactis han de guardar-se en un recipient, evitant barrejar varietats, i les fruites i verdures han de mantenir-se en els calaixos del refrigerador. Si es congelen, és millor tallar-les en trossos petits i escaldar prèviament les verdures.

L'embotit també ha de conservar-se en un recipient i en congelar-lo, és recomanable fer-lo en porcions petites, mantenint-lo per un màxim de dos mesos. El peix i la carn han de ser refrigerats per un màxim de dos dies sense manipulació i, en congelar-los, és aconsellable utilitzar bosses o recipients hermètics, descongelant sempre en el refrigerador abans de cuinar-los.

També és important la col·locació en la nevera. Arribar de fer la compra i col·locar-ho tot a la babalà no és la millor opció. Els calaixos són per a verdures i fruites, per sobre d'elles s'han de conservar peixos i carns, en la part central els làctics i embotits i a dalt de tot les begudes, les salses i els plats cuinats.

El personal de Bon Preu i Exclat està preparat per a oferir assessorament expert /

cedida

En resum, Bon Preu i Esclat es posiciona com un referent en el sector alimentari català, destacant pel seu compromís amb la qualitat, la proximitat i la formació dels seus professionals. L'empresa assegura que els seus treballadors estiguin altament capacitats per a brindar el millor assessorament en la selecció i preparació de productes frescos, garantint així una experiència de compra i cuina saludable i deliciosa. Aquest enfocament integral promou una alimentació equilibrada i el gaudi de la riquesa gastronòmica de la regió.

Et consideres un expert en frescos? Participa en el trivial i descobreix quant saps sobre els productes locals i de qualitat que Bon Preu i Esclat posa a la teva disposició. El premi val la pena!