El Govern vol blindar ara Talgo després de vetar l’opa hongaresa

El Govern vol blindar ara Talgo després de vetar l’opa hongaresa

Talgo

1
Es llegeix en minuts
David Page
David Page

Periodista

ver +

El Govern impulsa un pla alternatiu per donar estabilitat accionarial a Talgo després de vetar l’opa del grup hongarès Magyar Vagon per les seves vinculacions amb Rússia i, per tant, per raons de seguretat nacional. L’Executiu ha decidit aparcar ja definitivament l’opció d’una fusió amb el fabricant ferroviari amb la companyia txeca Skoda, que es va estudiar com a pla b després de rebutjar l’intent hongarès, i ara promou una operació només amb socis nacionals per prendre el control del grup.

Els plans de la Moncloa passen ara per articular la compra de Talgo en una operació a quatre bandes en què participaria directament el Govern a través del hòlding públic SEPI, i en la qual també haurien d’implicar-se el Govern basc –que ja ha confirmat el seu interès per entrar en la companyia–, el gegant financer Criteria –el braç inversor de la Fundació LaCaixa–, i per a la qual es contempla la participació d’un o més socis industrials preferentment bascos.

Notícies relacionades

Primers contactes

L’Executiu del País Basc ja està sondejant diverses companyies locals perquè s’afegeixin al pla. Entre els interessats i amb els quals es mantenen contactes hi ha l’amo del grup siderúrgic Sidenor, José Antonio Jainaga, que es mostra disposat a entrar en l’operació a través del seu fons d’inversió Mirai, segons va avançar El Economista i ha confirmat aquest diari. Des de l’entorn d’aquest empresari es matisa que és "massa aviat" per donar per segura la seva participació en una eventual operació i la seva pretensió de "treballar amb discreció", però també es remarca que Jainaga "sempre té al radar" operacions vinculades al sector industrial. L’Executiu treballa activament en aquesta opció amb l’objectiu d’articular una oferta en poques setmanes.

Temes:

Trens Govern