Hernández de Cos, a prop de dirigir el Banc de Pagaments Internacionals

Hernández de Cos, a prop de dirigir el Banc de Pagaments Internacionals
1
Es llegeix en minuts
A. GALISTEO

Pablo Hernández de Cos, exgovernador del Banc d’Espanya, està camí de convertir-se en el pròxim director general del Banc de Pagaments Internacionals (BIS), en substitució d’Agustín Carstens, segons apunta Bloomberg. De Cos, de 53 anys, compta amb el suport de figures clau a Europa, l’Amèrica Llatina i els EUA, cosa que el situa en una posició favorable per obtenir l’aprovació en la carrera pel càrrec, van indicar persones familiaritzades amb el tema, que van demanar no ser identificades.

En cas de ser seleccionat, De Cos començaria el seu mandat el juliol vinent, amb una durada inicial de cinc anys, renovable. Si es confirma, es convertiria en el segon espanyol a liderar el BIS, també conegut com el banc dels bancs centrals.

Consolidació fiscal

Després de la seva etapa a Madrid, on va defensar la necessitat de reformes en el sistema de pensions i mesures de consolidació fiscal, De Cos podria traslladar el seu enfocament a Basilea, on el BIS té la seu. Allà, continuaria amb el paper que l’entitat s’ha autoimposat com un sistema d’alerta primerenca per a l’economia mundial.

Notícies relacionades

El Banc de Pagaments Internacionals ha advocat des de la crisi financera del 2008 per l’adopció d’eines macroprudencials per gestionar de manera més eficaç els cicles econòmics. Aquest any, funcionaris del BIS van advertir els governs amb alts nivells de deute sobre els riscos d’una sobtada pèrdua de confiança en els mercats financers.

Sota el lideratge del mexicà Agustín Carstens, el BIS ha adquirit més protagonisme, superant el perfil més discret que va tenir el seu predecessor, Jaime Caruana, també exgovernador del Banc d’Espanya. Durant el seu mandat, Carstens va expandir el paper del BIS en la cooperació financera i monetària global, incloent àrees com la investigació sobre monedes digitals.