Acte corporatiu a Barcelona

BBVA recalca que l’opa sumaria 5.000 milions en crèdit a empreses catalanes

Torres es manté optimista que l’operació sobre el Sabadell tiri endavant i reitera que les pimes i les ‘start-ups’ se’n veuran beneficiades

BBVA recalca que l’opa sumaria 5.000 milions en crèdit a empreses catalanes
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de BBVA, Carlos Torres, va reiterar ahir la seva voluntat de materialitzar l’opa (oferta pública d’adquisició) sobre Banc Sabadell i va destacar que això reforça la seva aposta per Catalunya, València i Múrcia. Va assegurar que l’entitat bancària ja està materialitzant un increment del seu finançament a empreses, que ha crescut un 11% l’últim any, per sobre de la mitjana espanyola. En aquest sentit, Torres va avançar que, en cas de prosperar l’operació, podria sumar 5.000 milions addicionals més en crèdit a les corporacions catalanes.

Així ho va manifestar ahir en un acte corporatiu, el BBVA Spark Summit 2024, celebrat a la Fundació Miró de Barcelona. "Fa temps que estem posant el focus a créixer en [el negoci de finançar] empreses, és una de les prioritats estratègiques del banc i és en aquest context que la unió amb el Banc Sabadell suposa reforçar les pimes, les empreses i els mercats de Catalunya i País Valencià, que són els mercats on destaca Banc Sabadell", va dir Torres.

El líder bancari va insistir que la fusió entre les dues entitats no es traduirà en un increment del cost del crèdit per a les pimes catalanes, tal com argüeixen els detractors de l’operació, sinó que, al contrari, "podrem donar més crèdit" i "canalitzar 5.000 milions de crèdit addicional" a les companyies catalanes. Torres va insistir que pretén "mantenir el model de gestió que té Banc Sabadell" i "complementar-lo amb les fortaleses de BBVA", aprofitant la seva xarxa exterior i presència internacional. "Ja estem ajudant 100.000 empreses en la seva internacionalització; 20.000 d’elles, catalanes", va destacar.

Reforç al teixit de ‘start-ups’

Notícies relacionades

En una jornada enfocada a debatre sobre emprenedoria i empreses emergents, Torres va afirmar que les empreses emergents també es veurien beneficiades de la fusió amb el Sabadell. "A BBVA volem continuar impulsant l’ecosistema emprenedor català, en el qual ja som molt presents", va explicar. "L’emprenedoria és molt vibrant ara. El nombre de noves empreses no para de créixer, unes 2.000 start-ups a Barcelona, que és ciutat líder en innovació. Té molts emprenedors que reben molta inversió, esdeveniments de primer ordre... Veiem un panorama empresarial molt potent, volem apostar perquè això continuï".

L’opa hostil anunciada per BBVA sobre Banc Sabadell al maig prossegueix, de moment, sense grans moviments confirmats. La cúpula del Sabadell va rebutjar l’oferta realitzada per l’entitat d’origen biscaí i confia que CNMV i CNMC retardin l’opa al segon trimestre del 2025.