Alimentació

Zander Foods compra l’empresa propietària d’Imperia Foie

La gironina Progust és la sisena adquisició de la companyia barcelonina des que va començar a operar fa tres anys

Zander Foods compra l’empresa propietària d’Imperia Foie
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Té tot just tres anys de vida, però ja pensa, clarament, en clau gegant. L’empresa alimentària barcelonina Zander Foods ha comprat la productora gironina Progust, coneguda sobretot per la marca Imperia Foie Gras. Aquesta és la segona companyia que adquireix aquest any, amb la qual cosa ja són sis des que aquest grup va començar a operar formalment el 2021 amb la compra de la unitat productiva de Carns Pont.

"Aquesta adquisició és un pas clau en el nostre pla estratègic, ja que permet enfortir la nostra presència tant en mercats existents com en nous mercats i continuar generant valor a través de la consolidació del nostre lideratge en productes d’alta qualitat", analitza el conseller delegat del grup, Jordi Farré, en un comunicat que, això sí, no revela en cap moment l’import de la compra.

Aquest empresari, conegut per haver-se postulat dues vegades a presidir el FC Barcelona, és ara amo d’un grup amb diverses marques dins del sector carni i que preveu facturar, unint tots els seus negocis, 35 milions d’euros aquest any: són la xarcuteria alemanya especialitzada en salsitxes Max Zander, l’elaboradora de productes a base de pollastre Eleave, la productora d’embotits Casa Marsà, la distribuïdora de carn per al canal horeca Premier Carns, i, des del juny d’aquest any, Embotits Espina. A aquesta llista, que també inclou la cadena de xarcuteries Tesi Fresc i els bars Max Zander, s’afegeix ara la productora d’aliments gurmet Progust.

Planta a Riudellots

Es tracta d’una companyia amb seu a Riudellots de la Selva (Gironès) que es dedica a la cria d’oques i ànecs en col·laboració amb explotacions especialitzades, i que compta amb una planta d’elaboració de 2.300 metres quadrats a Girona. A final d’any, això es tradueix (segons les dades del 2023) en uns ingressos d’1,6 milions d’euros.

Notícies relacionades

El pla de Zander Foods per al seu producte estrella, l’Imperia Foie, és rellançar la marca, portar-la a més mercats dels que està i augmentar, així, un 25% les seves vendes. Aquesta marca es ven a Europa, Sud-amèrica i Hong Kong, i la idea és poder començar a créixer a l’Orient Mitjà gràcies a rebre aviat l’homologació halal. "Aquesta expansió internacional permetrà augmentar la competitivitat del grup i consolidar el seu lideratge en el sector alimentari d’alta qualitat", apunten des de Zander Foods, que també s’ha compromès a impulsar la planta de Riudellots optimitzant la seva capacitat industrial, logística i de distribució.

Quant al mateix grup, que va facturar l’any passat 23 milions d’euros, la seva estimació és engreixar la xifra fins als 35 milions d’euros aquest any, en part gràcies a les dues compres durant l’exercici, però també gràcies a l’increment natural de l’activitat.