Junts s’obre a regular les rendes temporals arran dels canvis d’ERC

Els postconvergents diuen que s’han inclòs algunes de les seves propostes i acceptaran tramitar la norma després de tombar-la fa un mes

Junts s’obre a regular les rendes temporals arran dels canvis d’ERC
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

ERC no es dona per vençuda en el seu intent de regular els lloguers temporals davant la crisi de l’habitatge que es viu a Espanya. Un mes després que Junts impedís la tramitació d’una norma per regular aquest tipus de contractes, els republicans catalans, amb el suport de Sumar, EH Bildu, Podem i BNG, han tornat a registrar una iniciativa similar, tot i que amb algunes variacions per atraure els postconvergents.

"Estem en un moment d’emergència habitacional com mai", va sentenciar la coportaveu d’ERC al Congrés, Teresa Jordà, a l’anunciar el nou registre de la norma que, en les seves pròpies paraules, inclou "alguna petita modificació" que consideraven suficients per aconseguir el suport de Junts. "Fa tres setmanes va fracassar, creiem que estem en disposició en aquest moment de garantir que pugui tirar endavant", va apuntar.

Notícies relacionades

Els canvis introduïts han resultat suficient per als postconvergents que, de moment, han anunciat que acceptaran a tràmit la proposta. La diputada de Junts Marta Madrenas va explicar que fa setmanes que negocien amb el Sindicat de Llogateres i que el text registrat per ERC inclou algunes de les exigències que van posar sobre la taula en aquestes negociacions. "S’han fet aquests esforços que nosaltres demanàvem i permetrem la tramitació", va assenyalar després de recalcar que "això no suposa cap compromís" de cara a l’aprovació final de la llei.

La proposició de llei registrada per ERC, juntament amb Sumar, EH Bildu, Podem i BNG, planteja una reforma de la llei d’arrendaments urbans per atorgar als inquilins amb contractes temporals els mateixos drets que aquells que tenen contractes de vivenda habitual com, entre d’altres, l’extensió de la durada del lloguer a cinc o set anys.