Pacheco renuncia a un tercer mandat a CCOO de Catalunya

Pacheco renuncia a un tercer mandat a CCOO de Catalunya

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

CCOO de Catalunya va tancar ahir la primera fase per renovar la cúpula del sindicat. Cúpula en què, a partir de l’abril, ja no hi serà el que ha sigut secretari general i cara més visible de la central, Javier Pacheco, que acatarà "convençut", va dir, el límit de dos mandats que va autoimposar l’organització.

Els estatuts limiten a dos mandats els lideratges, tot i que obren la porta a una renovació extraordinària per un tercer, si hi ha un ampli consens. Pacheco ha decidit no invocar aquest allargament. "Si no destapem tots els àmbits, ¿quan arriben les dones?", va afirmar.

Notícies relacionades

El pròxim 9 d’abril CCOO de Catalunya celebrarà el seu congrés i obrirà una nova etapa de lideratges. Una etapa sense Pacheco, en què ha avançat que no apadrinarà públicament cap candidatura i de la qual espera que l’organització aposti per una candidatura única i "que no s’obri en canal", va defensar ahir en una trobada amb periodistes. 147.579 afiliats decidiran.

Aquest sindicalista del Prat, secretari general des del 2017, va haver de bregar pocs mesos després de ser elegit amb el terratrèmol polític que va generar el referèndum de l’1 d’octubre i les derivades del procés. "El conflicte més complicat des de la reinstauració de la democràcia", va explicar. Pacheco va aconseguir també estabilitzar internament el sindicat, integrant els corrents crítics a la seva candidatura.