Transport ferroviari

Talgo inicia converses amb Sidenor per a la seva compra parcial o total

El consell d’administració del fabricant de trens comunica a la CNMV que vetllarà pels interessos de la societat i dels seus accionistes

Talgo inicia converses amb Sidenor per a la seva compra parcial o total
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El consell d’administració de Talgo ha donat llum verda per iniciar negociacions amb el grup industrial Sidenor, una iniciativa que podria culminar en l’adquisició d’un percentatge significatiu o fins i tot la totalitat del capital social del fabricant de trens. Així ho va comunicar ahir Talgo a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), després d’avaluar la proposta de la siderúrgica basca.

L’interès de Sidenor, liderat pel seu president, José Antonio Jainaga, s’ha consolidat després de diverses setmanes de rumors. Segons la companyia, el consell d’administració ha decidit «iniciar negociacions dirigides a analitzar una possible transacció», vetllant en tot moment pels interessos de Talgo i els seus accionistes. L’empresa va remarcar que informarà puntualment al mercat segons avanci el procés, en compliment de la normativa vigent.

Suport institucional

Aquesta possible aliança no és només el resultat d’una oportunitat de mercat, sinó també part d’un pla més ampli per assegurar el futur industrial de Talgo. Les institucions basques, encapçalades pel Govern basc i la Diputació d’Àlaba, han estat treballant de manera coordinada en la recerca d’un soci industrial per a l’empresa, que compta amb una planta a Rivabellosa (Àlaba) i una plantilla de prop de 700 treballadors directes, a més de 2.500 empleats més a escala nacional.

L’interès de Sidenor per Talgo respon, en part, a la seva estratègia de diversificació. L’empresa, amb seu a Basauri (Biscaia), s’especialitza en la producció d’acers llargs especials, principalment per a l’automoció, el 70% del seu negoci. No obstant, la incertesa que envolta la indústria automobilística, afectada per la transició cap a vehicles elèctrics i els canvis en els patrons de demanda, ha portat Sidenor a buscar noves àrees de creixement.

Notícies relacionades

L’entrada a Talgo es presenta com una oportunitat per expandir-se al sector ferroviari, una indústria en creixement gràcies a les polítiques de transport sostenible impulsades a Europa. El grup industrial estaria interessat a adquirir almenys el 29,9% del capital de Talgo, tot i que no es descarta una oferta pública d’adquisició (opa) per la totalitat de la companyia.

Un dels obstacles més grans rau en l’accionariat de Talgo. El fons nord-americà Trilantic, que té prop del 30% de l’empresa, ha deixat clar que només consideraria una oferta pel 100% del capital. La presència d’altres accionistes rellevants, com la família Abelló i la família Oriol, afegeix complexitat a la negociació.

Temes:

Govern