Galán dubta que es faci permanent el gravamen

Galán dubta que es faci permanent el gravamen

IBERDROLA - Archivo

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Iberdrola no les té totes sobre la intenció del Govern de fer permanent l’impost a les energètiques abans que s’acabi aquest any, quan expira el gravamen temporal. En aquest sentit, el president de la primera energètica espanyola, Ignacio Sánchez Galán, durant la presentació de resultats del tercer trimestre de la companyia, va afirmar ahir: "De moment no s’ha aprovat absolutament res. S’ha de portar a terme un procés molt llarg, amb incerteses al Congrés i al Senat. Evidentment, les nostres projeccions en els pròxims anys es basaran en el que sigui real, però ara només són rumors i soroll, no hi ha res concret".

Notícies relacionades

La companyia ha pagat al voltant de 100 milions d’euros aquest any, però això no ha impedit que l’elèctrica s’acosti a un any rècord. La primera elèctrica espanyola va guanyar en els primers nou mesos de l’any 5.470,7 milions, un 50,4% més que en el mateix període de l’exercici anterior, impulsat per les plusvàlues milionàries registrades amb la venda d’actius a Mèxic.

També el president de la CEOE, Antonio Garamendi, va alertar que convertir en permanent el gravamen podria provocar una fuga d’inversions. "Ens preocupa molt que perjudiquin les inversions a Espanya", va dir en una conversa informal amb periodistes, dimarts passat a Santander.