Meroil segella una aliança amb el gegant Trafigura

L’operació inclou l’explotació al 50% d’una planta d’emmagatzematge al port de BCN

La terminal de Meroil al port de Barcelona.  | ARXIU

La terminal de Meroil al port de Barcelona. | ARXIU

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Trafigura, el principal trader de metalls, petroli i matèries primeres del món amb seu a Singapur, ha completat la compra del 50% de les accions a Meroil Tank, filial de l’operador petrolífer Meroil, per una suma que no s’ha donat a conèixer. Amb l’operació, que compta amb la preceptiva autorització de la Comissió Europea en matèria de competència, Meroil Tank opera a partir d’ara com una aliança d’empreses al 50%, amb actius que inclouen 356.000 metres cúbics d’emmagatzematge de productes petrolífers refinats al port de Barcelona.

La companyia, que es dedica al lloguer de capacitat d’emmagatzematge de productes petrolífers a tercers i a la seva societat matriu, continuarà prestant serveis als seus clients actuals, així com als futurs per emmagatzemar productes refinats del petroli, incloent gasoil, gasolina i combustible per a avions, així com biocombustibles, va assegurar ahir en un comunicat. L’expedient remès a Brussel·les perquè supervisés la transacció es va fer el 19 de setembre pel procediment simplificat, que s’aplica als casos menys problemàtics.

"Estem encantats d’unir forces amb Meroil, un destacat proveïdor logístic i operador petrolífer majorista a Barcelona", assegura Jamie Torrance, global head de productes destil·lats de Trafigura. "L’actiu és integral per a la importació de productes refinats i biocombustibles en la regió, oferint serveis logístics avançats i flexibilitat a la nostra base de clients actuals i futurs. Esperem treballar amb l’equip Meroil a desenvolupar més la logística de la terminal, atents també a l’evolució del mercat cap a combustibles baixos en carboni", va afegir.

"Apreciem l’oportunitat de treballar amb una companyia de primera línia mundial en el sector del trading petrolier; aquesta col·laboració potenciarà significativament el desenvolupament del nostre negoci a Espanya i en altres regions del món", va afirmar José Luis Porté, president de Meroil.

Més de 12.000 empleats

Notícies relacionades

Trafigura és propietat dels seus empleats i es va fundar fa més de 30 anys. Compta amb més de 12.000 empleats, dels quals més de 1.400 són accionistes, i opera a 156 països. Des de Singapur, Trafigura desplega infraestructures, coneixements especialitzats en el mercat i una xarxa logística mundial per traslladar petroli i productes petrolífers, metalls i minerals, gas i electricitat des del lloc en el qual es produeixen fins al lloc on es necessiten. L’objectiu és consolidar relacions sòlides perquè les cadenes de subministrament siguin més eficients, segures i sostenibles.

Per la seva banda, Meroil, fundada el 1993 i presidida per José Luis Porté, va ser la primera companyia operadora independent del país, i va obrir pas a la desmonopolització del sector petrolífer a Espanya. Els seus accionistes fundacionals van ser persones o empreses propietàries de xarxes d’estacions de servei o distribuïdors que estaven situats fonamentalment a Catalunya.

Temes:

Barcelona Òpera