El nobel David Card preveu que la IA afavoreixi els treballadors menys formats

David Card.

David Card.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’economista canadenc David Card, guardonat amb el premi Nobel d’Economia el 2021, creu que la intel·ligència artificial pot fer que els treballadors amb menys formació siguin "més productius". Card, que va pronunciar aquest dijous una conferència al Círculo Ecuestre, a Barcelona, va reconèixer que és "difícil" predir els efectes de la IA perquè, per exemple, des que es va inventar internet fins que van arribar avanços com la computació al núvol van passar uns quants anys. Però la implementació de la IA està sent especialment ràpida i tot indica que pot ser un avanç tecnològic més determinant i fàcilment adoptat pels treballadors amb menys preparació, al dissenyar-se com a interfície fàcil per a processos complexos.

El Círculo Ecuestre ha volgut reconèixer la trajectòria de Card i l’ha nomenat membre honorari de l’entitat, amb la qual cosa es converteix en el primer nobel d’aquest club nascut el 1856. L’acte en honor a Card va estar apadrinat pel president del Círculo, Enrique Lacalle, i la presentació va anar a càrrec de Manuel García, llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat de Califòrnia a Berkeley i soci del club. El diàleg va ser conduït per la directora adjunta d’EL PERIÓDICO, Gemma Martínez.

Notícies relacionades

Card és un referent per les seves anàlisis de l’impacte de la pujada del salari mínim, que creu que sol tenir efectes positius sobre la generació d’ocupació, provoca la pujada d’altres salaris, sol fer que augmentin els preus i redueix la rendibilitat de les empreses.

Card va rebre el Nobel el 2021 pels seus treballs sobre el repte d’identificar les causes de la inflació. A l’abordar l’augment del salari mínim a Espanya, que ha sigut elevat un 54% des del 2018, va remarcar que l’impacte sobre l’ocupació sol ser petit, però "seria útil tenir més estudis que mesurin com afecta la rendibilitat de les empreses i altres factors".