El Civet de la Fonteta reuneix 450 persones

L’empresari Luis Conde congrega bona part de la societat civil catalana i madrilenya

El Civet de la Fonteta reuneix 450 persones
2
Es llegeix en minuts
EVA MIQUEL SUBÍAS

Ni l’aiguat que va caure a la zona de l’Empordà ha impedit que el clàssic place to be tardoral, el Civet de Luis Conde, congregués 450 persones de la societat civil catalana i madrilenya a Mas d’Anglada.

Tot va començar fa 11 anys amb tan sols 95 persones –tal com recordava Luis Conde (fundador de Seelinger y Conde i empresari barceloní) en la seva intervenció–, just quan Artur Mas s’abraçava al món de l’independentisme i el procés agafava intensitat. Conde es va inventar la Trobada per al Diàleg a fi que personalitats de tot arreu poguessin reflexionar, debatre i valorar les conseqüències de continuar endavant. La resta ja és història.

El Civet (estofat de senglar) es va consolidar. I la Fonteta és testimoni cada any de veure ministres, polítics has been però ben posicionats en l’àmbit privat, empresaris de tot tipus, emprenedors, persones del món de les finances, institucions i consultores com KPMG, que és col·laborador ade la Trobada, amb Juanjo Cano al capdavant.

Enguany hi va tornar a assistir Félix Bolaños. Així com Jordi Hereu, però en aquesta ocasió com a ministre d’Indústria i Turisme i, per tant, molt més «demandat». Pilar Alegría s’estrenava i Salvador Illa repetia acompanyat per cinc consellers.

Copa Amèrica

Desplegament absolut de membres del PSC i de la Generalitat de Catalunya. I de l’Ajuntament de Barcelona, amb Jaume Collboni al capdavant, a qui s’acostaven bastants empresaris, incrèduls davant la decisió que la ciutat comtal acaba de prendre de no tornar a ser la seu oficial de la Copa Amèrica. Barcelona ha sigut l’única ciutat en allotjar els tres esdeveniments esportius més importants del món i ningú donava crèdit que renunciï a un esdeveniment d’aquesta magnitud.

Notícies relacionades

Poques cares conegudes per part del principal partit de l’oposició. Cuca Gamarra i Juan Bravo, que van repetir aquest any com representants del Partit Popular, juntament amb Daniel Sirera, president del Grup Popular a l’Ajuntament de Barcelona. Tot i que qui va consolidar la seva presència va ser l’expresident del partit, Pablo Casado, un dels més integrats a l’ambient. Tot sigui dit. Com Iván Espinosa de los Monteros i Rocío Monasterio, a qui se’ls veia conversar amigablement amb els uns i els altres.

Artur Mas i la seva dona Elena continuen fidels a la trobada. Com l’exconseller Santi Vila. O Roger Torrent, que va ser president del Parlament de Catalunya. També hi van ser els presidents del Banc Sabadell, Josep Oliu, i el del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola.