Tarragona ultima un pacte per fomentar l’economia blava a la ciutat

El barrio marinero del Serrallo, en Tarragona.

El barrio marinero del Serrallo, en Tarragona.

1
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Tarragona ha començat el compte enrere per posar en marxa públicament el seu projecte local d’impuls a l’economia blava. Després d’haver presentat, el 2022, un informe que detallava la situació de l’economia relacionada amb el mar i de diversos mesos de preparació des del 2023, aquest novembre tindrà lloc el primer acte públic entre diversos agents clau per activar l’estratègia blava, segons pot avançar EL PERIÓDICO. A finals del mes vinent, l’Ajuntament, el Port de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i altres entitats econòmiques i amb una estreta relació amb el mar firmaran un pacte que vol ser "una declaració d’intencions", en paraules dels seus impulsors, de l’economia blava a la ciutat.

"L’estratègia blava és l’aposta pel desenvolupament econòmic i social de tot allò que estigui vinculat al mar i que compta amb molts actors, a nivell de formació, ocupació i innovació", assenyala Montse Adan, regidora de Turisme i de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona.

Un nou observatori

Notícies relacionades

"El pacte serà com un decàleg de compromisos entre tots els agents que tindrà l’objectiu de treballar de manera conjunta i coordinada per a l’economia blava i la sostenibilitat, així serà molt més fàcil crear propostes i compartir-les", assenyala Cristina Altadill, tècnica responsable del projecte de l’economia blava a Tarragona, dins de Tarragona Impulsa, el servei d’ocupació de la ciutat. La voluntat del pacte és poder ajuntar tots els agents que ja estan portant a terme actes i propostes sota un sol paraigua, crear sinergies i impulsar la projecció.

Una de les seves principals metes serà la creació, ja el 2025, d’un Observatori de l’Economia Blava a Tarragona, un nou ens que reuneixi l’actualitat del projecte i contribueixi a comunicar les accions.