Un home de la casa i directiu del nucli de confiança de Fainé
Tomás Muniesa: Llicenciat en Ciències Empresarials i màster en Direcció d’Empreses, va entrar a La Caixa el 1976. En la seva carrera, destaca haver catapultat el negoci d’assegurances de l’entitat.
Tomàs Muniesa
Tomás Muniesa (Barcelona 1952) es pot considerar un "home de la casa", de tota la vida, el que es diu quan algú ha estat estretament vinculat a una entitat o empresa. I és el cas d’aquest directiu, l’únic vicepresident en l’actualitat en el consell d’administració del banc. Un càrrec que ocupa des d’abril del 2018, nomenat a proposta de CriteriaCaixa, hòlding de la Fundació Bancària La Caixa. El salt a la presidència de CaixaBank a partir del pròxim 1 de gener "culmina una dilatada trajectòria a l’entitat, a la qual es va incorporar el 1976 i on ha assumit diferents responsabilitats amb gran coneixement del funcionament i la cultura del banc, com la direcció de recursos humans, mercat de capitals o la gestió de l’ALCO [control de les carteres de deute públic]", destaca el grup.
Una de les tasques més destacades al llarg de la seva dilatada carrera va ser la de catapultar el negoci d’assegurances de l’entitat financera, com a vicepresident executiu i conseller delegat de VidaCaixa, controlada al 100% per CaixaBank, des de 1997 fins al novembre del 2018. La companyia s’ha convertit en líder al mercat espanyol. Muniesa, que no tindrà funcions executives, diu recollir el testimoni de José Ignacio Goirigolzarri "amb una gran il·lusió i, també, amb una enorme responsabilitat i vocació de servei". El directiu és un dels homes destacats del nucli de confiança del president de Criteria i de La Fundació i, per tant, principal accionista del banc, Isidre Fainé.
Presidència no executiva
Notícies relacionadesLlicenciat en Ciències Empresarials i màster en Direcció d’Empreses per l’ESADE, va ser nomenat director general adjunt el 1992 i el 2011 director general del grup assegurador de La Caixa. En l’actualitat ostenta els càrrecs de vicepresident de CaixaBank, VidaCaixa i SegurCaixa Adeslas, la societat que VidaCaixa comparteix amb Mutua Madrilenya. És, a més, membre del patronat d’ESADE Fundació i conseller d’Allianz Portugal.
Amb el relleu en la presidència, el banc recupera una estructura similar a la que va encapçalar Jordi Gual, que en l’actualitat és el president no executiu de VidaCaixa, entre el 2016 i el 2021, quan la presidència tampoc tenia atribucions executives i abans de consumar-se l’absorció de Bankia. Aquest nou període, en el qual Muniesa ostentarà la màxima representació institucional del banc, vindrà marcat per una etapa de més relaxació de la política monetària, el cicle de pujades abruptes del qual va començar el juliol del 2022 i va finalitzar el setembre de l’any passat.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global
- Gavi, un any després
- El Barça acaba trasbalsat