La CEOE confirma el seu rebuig a la llei per reduir la jornada laboral

La CEOE confirma el seu rebuig a la llei per reduir la jornada laboral

EP

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La patronal CEOE va confirmar ahir el seu rebuig a una llei que redueixi la jornada laboral a 37,5 hores setmanals. No hi va haver gir de guió inesperat i el comitè executiu de l’entitat empresarial va mantenir la postura que des de fa 11 mesos reitera al Ministeri de Treball a les taules de negociació. La jornada laboral és matèria exclusiva de la negociació bipartida i el Govern no ha d’entrar a regular-la, va ser el missatge llançat per l’organització presidida per Antonio Garamendi. Ara els patrons fien el fracàs de la norma a la falta d’una majoria clara al Congrés.

"El comitè executiu extraordinari de la CEOE ha rebutjat per unanimitat la proposta del Ministeri de Treball de reducció legal de la jornada laboral", va afirmar la patronal en un comunicat. "L’aprovació d’aquesta norma no fa sinó debilitar el marc de negociació col·lectiva i a la pràctica, aboca moltes empreses, especialment pimes i autònoms, a una reorganització forçada que posarà al límit la seva capacitat d’organització interna i la seva supervivència", afegeixen els patrons.

Notícies relacionades

"Consideracions polítiques"

Durant la legislatura passada, la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va aconseguir que els empresaris donessin suport a la llei estrella de l’esmentat mandat –la reforma laboral–. No podrà dir el mateix en aquesta ocasió amb la reducció de jornada. L’última oferta del Govern, que, entre d’altres, va plantejar donar fins a 6.000 euros a cada empresa de menys de cinc treballadors dels sectors d’hostaleria, comerç, perruqueria, neteja i agricultura, no ha convençut els patrons. "Fins ara ha fet sempre un exercici bastant pragmàtic i eficaç de defensa dels interessos de les empreses", però ara està "més enganxada a consideracions ideològiques i polítiques", segons va afirmar el secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez Rey, hores abans que la CEOE emetés el seu no.