Fòrum Empresarial de Peralada
Jordi Mercader: "Tenim una Administració pública del segle XIX"
El president de la Fundació Gala-Dalí admet que al llarg dels anys ha rebut fins a cinc ofertes de compra per Miquel y Costas & Miquel
"Tenim una Administració pública que sembla del segle XIX. No té cap sentit que amb cada nou govern es canviïn de dalt a baix tots els equips. El gran repte de país que tenim al davant és la seva reforma. És indispensable que els grups polítics estiguin disposats a cedir parcel·les de sobirania per poder avançar". Així de contundent es va pronunciar Jordi Mercader, president de la Fundació Gala-Dalí, en la primera edició del Fòrum Empresarial de Peralada, un esdeveniment organitzat per Actius, Empordà, EL PERIÓDICO i Prensa Ibérica, que va reunir més d’un centenar d’empresaris, professionals i representants polítics de l’Alt Empordà per abordar la competitivitat empresarial. La cita, que compta amb el patrocini de CaixaBank, la Generalitat de Catalunya, Castell Peralada, Neorg i La Farinera Sant Lluís, es va celebrar ahir al mirador del castell de Peralada.
"La prioritat, les persones"
Mercader, que fins fa poc era també líder del grup paperer Miquel y Costas & Miquel, va obrir el fòrum amb un diàleg amb Martí Saballs, director d’informació econòmica de Prensa Ibérica. L’empresari va començar amb unes paraules de suport a tots els afectats a Espanya després del pas de la dana. Va recordar que el grup paperer té dues plantes al País Valencià i una a Tortosa (Baix Ebre), i va remarcar que, en aquests casos, "la prioritat han de ser les persones; després, l’entorn, i finalment, els negocis. Cal ser molt eficients". "Tindrem temps per treure conclusions de tot el que ha passat, però n’hi ha una que és òbvia: no s’ha gestionat bé".
Notícies relacionadesGràcies a la seva dilatada trajectòria en l’empresa privada i la gestió de grans organismes públics, Mercader va explicar també que per poder ser competitives les empreses han de definir amb claredat el seu propòsit, "única garantia per tenir continuïtat". "Cal saber com encarar el futur, establir les estructures que ho facin possible i definir una base pressupostària sòlida, cosa que requereix molt temps", va indicar.
Mercader –que també ha ocupat la presidència de l’antic Institut Nacional d’Indústria (INI) i d’Aigües de Barcelona, i ha exercit com a vicepresident dels consells d’administració de Repsol i La Caixa– va assegurar que el grup paperer ha rebut fins a cinc ofertes de compra, "des de la banca d’inversió fins a alguna family office", però la seva intenció és clara: "No venem i així ho hem posat per escrit".
- Informe de l’OCDE Espanya, entre els sis països on els fons de pensions es desinflen
- L’empresa de l’autocar sinistrat va fer fallida i l’amo anava per lliure
- Elena Manzano: "Cal trencar la premissa que Catalunya dona i Extremadura rep"
- Club Entendre + Animals i plantes Molsa, vesc i grèvol: tres plantes protegides per les quals et poden multar
- EIX EN TRANSFORMACIÓ Collboni fitxa Joan Oliveras com a president del consell per a la Rambla
- Ucraïna Rutte esquiva la petició d'empara de Zelenski a l'OTAN
- El conflicte del Pròxim Orient El paper de l'aigua en la pau
- mesures de l'executiu La Generalitat mobilitzarà més de 1.000 milions per impulsar els microxips
- Nou pol d’innovació Un mar de ‘start-ups’, innovació i tecnologia
- Mesures de l'Executiu Catalunya comptarà amb més jutges de reforç contra la multireincidència