Alimentació

El Govern revisarà que els menús escolars siguin més sostenibles

El conseller Ordeig anuncia en el Fòrum Europa que en unes setmanes s’aprovarà l’estratègia alimentària de Catalunya

Oscar Ordeig, conseller dAgricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Oscar Ordeig, conseller dAgricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació / Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

En unes setmanes, el Govern aprovarà previsiblement la nova estratègia alimentària de Catalunya, un document que ja es va començar a elaborar en l’anterior mandat i que veurà la llum a les portes de la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. Es tracta, segons va explicar ahir el conseller d’Agricultura i Alimentació, Òscar Ordeig, d’una eina "que servirà per posar en valor la producció que es fa a Catalunya" i que té un capítol important dedicat "a la formació i les escoles, on aquest any ja s’ha introduït l’alimentació com a contingut en una prova pilot".

Notícies relacionades

Que els nens i adolescents aprenguin a menjar bé, sàpiguen què diuen les etiquetes i puguin distingir els aliments de proximitat va també, va dir el conseller, més enllà de les aules. "Farem una revisió dels menús dels menjadors escolars, perquè s’ajustin a criteris de proximitat i de sostenibilitat", va anunciar Ordeig. En l’actualitat, el seguiment del que mengen els escolars en els centres escolars el fan les conselleries de Salut i d’Educació a través d’un programa anomenat PreMe, que s’actualitza cada tres anys i que és voluntari per part de les escoles.

En un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa Tribuna Catalunya, el titular d’Agricultura va recordar que un altre dels compromisos de l’estratègia alimentària és implicar les administracions públiques perquè almenys la meitat dels aliments que se serveixin als seus menjadors col·lectius siguin de proximitat.