La ‘start-up’ SeQura obté 410 milions de finançament
L’operació permetrà a la companyia entrar als EUA, el Regne Unit i Alemanya
El director financiero de SeQura, Markus Jennemyr, y el directivo de Citi, Nils Sceery /
La plataforma de serveis financers SeQura acaba de tancar una de les operacions de finançament més abundants de l’ecosistema català d’empreses emergents. L’empresa ha arribat a un acord amb el grup financer nord-americà Citi (un dels seus principals socis capitalistes), amb dos fons d’inversió més (M&G i Chenavari) i amb el banc suec Svea Bank pel qual, entre tots, injecten 410 milions d’euros al seu capital.
És, en part, una operació de finançament a l’ús (diners a canvi d’una part de la companyia) i, en una altra part, un préstec que pot convertir-se, en el futur, en una participació. En qualsevol cas, el resultat és que la companyia assegura capital per consumar el seu objectiu d’arribar a tres nous mercats i llançar noves solucions.
Pagament fraccionat
SeQura ha desenvolupat tot un conjunt de solucions tecnològiques perquè els comerços puguin oferir als seus clients el pagament fraccionat o fins i tot abonar el cost d’una compra una vegada el consumidor té el producte a les seves mans. Amb aquest plantejament i ja una dècada de trajectòria, la start-up compta amb una cartera de clients d’uns 5.000 comerços, un volum de negoci que girarà, a finals d’aquest any, entorn dels 100 milions d’euros, i un centre d’innovació on ja treballen 400 empreses. Arribats a aquest punt, ara la companyia s’ha plantejat nous reptes. El més important, créixer prou en els pròxims tres anys per estar ingressant el doble el 2027: 200 milions d’euros. Per aconseguir-ho (una altra part important del pla), l’objectiu és portar les seves solucions a quatre nous mercats en els pròxims anys. De moment, la companyia en té clars tres: els Estats Units, el Regne Unit i Alemanya.
Així mateix, l’empresa farà servir els diners per finançar el llançament de nous verticals de negoci. SeQura ja té un model de subscripció específic per a l’univers de les òptiques a fi que aquests comerços puguin fidelitzar els seus clients (optiQa) o un software pensat per flexibilitzar els pagaments de l’educació i els cursos formatius (eduQa). Ara, a més de reforçar aquestes dues propostes, està treballant per llançar solucions d’aquest estil per al sector dels viatges o el de les clíniques dentals.
"El suport de grans inversors com Citi, M&G, Chenavari i Svea Bank ens permetrà continuar innovant i creixent de manera rendible", sintetitza el màxim responsable financer de SeQura, Markus Jennemyr. La companyia posa, en general, molt èmfasi en el fet que fa més de dos anys que creix un 50% cada trimestre i que ho fa sense que això perjudiqui la seva rendibilitat. "És una de les poques fintech rendibles del mercat", emfatitzen.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia
- Trapero aposta per un increment dels Mossos per rebaixar el crim
- Primera denúncia davant la fiscalia a BCN per tortures policials en la Transició